Overige evenementen

Houthem-St. Gerlach--Op zoek naar......

Van Dinsdag, 19. Januari 2021 -  10:00
Tot Zaterdag, 19. Februari 2022 - 16:00
 

Op zoek naar St. Gerlachus in de mooie barokkerk

Een bezoek aan heiligdom St. Gerlach is zeer zeker de moeite waard. U kunt tot rust komen in de stiltekapel, van kunst genieten in de kerk of een kaarsje aansteken.
Ook kinderen zijn van harte welkom.
U bezoekt de kerk met de fresco's, de schatkamer met voorwerpen uit het leven van Gerlach en een gezichtsreconstructie van Gerlach en de stiltekapel met een fraai mozaiek kunstwerk.
Het geheel wordt ingeleid door een film die u een inkijk geeft over de geschiedenis van het stift St Gerlach een damesklooster voor adellijke dames tot aan de restauratie van het totale complex.
De zaalkerk gebouwd in 1720 is in opdracht van de zusters van het stift in 1734 beschilderd met fresco's. Deze fresco's laten het leven van Gerlachus zien. De fresco's zijn geschilderd door een Oostenrijkse schilder Joseph Schopf.
Voor kinderen is er een boekje gratis verkrijgbaar waarin op een uitdagende wijze, d.m.v. opdrachten, het leven van Gerlach is beschreven. Als tegenprestatie voor het invullen van deze opdrachten ontvangen de kinderen een passend cadeau.
Verder kunt u vanuit het heiligdom al wandelend De heilige huisjes en kruisjesroute ( 8,5 km) en de Gerlach route ( 3 km) afleggen. Deze licht glooiende routes zijn rolstoel en kinderwagen toegankelijk.

Gratis
www.st-gerlach.nl 

 
Locatie : Heiligdom Houthem St. Gerlach
Onderstestraat 1
Houthem St. Gerlach
Limburg
6301KA
Nederland

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.