Overige evenementen

Eys--opening atelier Godfried Dols

Zaterdag, 29. Augustus 2020, 10:00 - 17:00
Deze herhaling is een uitzondering op het normale herhaalsysteem
 

Grand opening Atelier d’r Sjtal

Beeldend kunstenaar Godfried Dols neergestreken in Eys

“Iedereen kan leren boetseren!” is een gevleugelde uitspraak van Godfried Dols, beeldend kunstenaar. Vanaf juni is zijn beeldhouw Atelier d’r Sjtal gesitueerd in Eys, waar hij ook woont. “De naam is voor de hand liggend ” zegt Dols, “want het atelier is gerealiseerd in een veestal-aan-huis uit 1792”.

Oorspronkelijk komt Dols uit Sittard en heeft daar vele jaren atelier gehad. Creatief talent is Godfried bij geboorte “door de Goden geschonken”, zoals hij zelf zegt. Als kind maakte hij al duimpotjes van brokjes klei die hij tussen de ruwe Maaskiezel vond. Als jonge man specialiseerde hij zich in pottenbakken op de draaischijf.

Halverwege zijn 40ste levensjaar liet hij de pottenbakkersschijf achter zich en begon met het boetseren van realistische figuratieve beelden in klei. Vaak van vrouwfiguren met een verwijzing naar de Griekse mythologie. Korte tijd later werd zijn ontluikend talent herkend door een bekend Nederlands kunstenaar uit Haarlem. Hij werd uitgenodigd om twee jaar in de leer te komen. Daar maakte hij een grote artistieke ontwikkeling door en leerde bron-zen beelden maken. Tussen neus en lippen door begon hij ook te werken met Italiaans marmer en albast en volgde een korte opleiding in Pietrasanta, Italië.

Inmiddels zijn de indrukwekkende bronzen en marmeren beelden van Dols geliefd in Ne-derland, België, Duitsland en Italië. Galeries vertegenwoordigen zijn werk. Graag deelt hij zijn kennis en ervaring met anderen en geeft daarom regelmatig boetseercursussen.

Grand Opening Atelier d’r Sjtal Een feestelijke opening is een must voor een nieuw atelier op een prachtige plek. Op 29 en 30 augustus staat het atelier open voor geïnteresseerd publiek. Bezoekers kunnen de beelden van Dols bekijken en krijgen uitleg over het maken van een bronzen beeld. Ook is informatie beschikbaar over de boetseercursussen. En dat alles onder genot van een glas goede wijn, heerlijke hapjes en een mooi gesprek. U bent van harte welkom!

 
Locatie : Atelier Godfried Dols
Mr. Dr. Froweinweg 51
Eys

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.