Overige evenementen

Vaals--Marktorgelconcert

Dinsdag, 18. Augustus 2020, 12:00
 

18 augustus is er een marktconcert in de Kopermolen, gespeeld door Ruud Huijbregts uit Eindhoven. Hij studeerde orgel bij Hub Houët en Bram Beekman en klavecimbel bij Gerard Dekker. Hij ziet orgel en klavecimbel als aanvulling op elkaar, immers in de 17e en 18e eeuw bespeelde men ook steeds beide instrumenten.

Als organist en klavecinist houdt Ruud zich met diverse stijlen bezig. Zo heeft hij een grote voorliefde voor vroeg-Italiaanse muziek van Frescobaldi en tijdgenoten. Zeer inspirerend was daarbij de studie bij Luigi F. Tagliavini in Italië en de kennismaking met historische Italiaanse orgels. Uiteraard neemt de muziek van Bach ook op orgel en klavecimbel een belangrijke plaats in en klinkt deze ook regelmatig tijdens orgelconcerten.

Het concert vindt plaats tijdens de weekmarkt en begint om 12 uur. Duur ca. 30 minuten, entree vrije gave. Voor de uitvoeringen in de Kopermolen is er een hygiene protcol ontwikkeld, zodat aan alle veiligheidseisen wordt voldaan. Daarom is ook aanmelden verplicht. Tel. 043 3064668.

www.dekopermolenvaals.nl 

 
Locatie : De Kopermolen
Von Clermontplein 11
Vaals
Limburg
6291 AT
Nederland

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.