Overige evenementen

Gulpen--concert in de Zwarte Ruiter

Zondag, 13. Oktober 2019, 11:30
 

pianorecital door Kasper Schonewille

Op het programma staan werken van Jan Václav Vorisek, Felix Mendelssohn, Frédéric Chopin, Franz Liszt, Enrique Granados en Percy Grainger.

Kasper Schonewille (Ubachsberg 1992) heeft zich snel ontwikkeld tot een ambitieus pianist. Hoewel hij pas op 13-jarige leeftijd de piano ontdekte, werd het al gauw duidelijk dat hij een carrière in de muziek wilde nastreven. Zijn eerste leraar was de muziekpedagoog Bernd Brackman in Haarlem. Daarnaast volgde hij ook lessen bij mevr. Alla Blatow aan de Anton Rubinstein Academie in Düsseldorf. Zijn bachelor volgde hij aan het Conservatorium van Maastricht bij Jeroen Riemsdijk. In juni 2018 behaalde hij aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf o. l. v. Paolo Giacometti zijn masterdiploma met de hoogste onderscheiding. Kasper won in de regiofinale van het Prinses Christina Concours in Maastricht een eerste prijs. Bij de Pianodriedaagse van Rotterdam behaalde hij eveneens een hoofdprijs, wat hem een solorecital in de grote zaal van De Doelen aldaar opleverde. Ook werd hij tweemaal uitgenodigd voor een live optreden voor het Rradio-4 -programma Spiegelzaal. Kasper heeft een voorliefde voor kamermuziek en liedbegeleiding. Zijn ontwikkeling als kamermusicus resulteerde in een aantal prijzen op kamermuziekconcoursen (o.a. in Padua en Maastricht). Hij houdt zich niet alleen bezig met het gebruikelijke repertoire, maar ook met werken van onbekende componisten wier vergeten pareltjes hij wil oppoetsen.

 

De entree bedraagt 17,50 euro. Behalve een kop koffie voor het concert ontvangt u tegen inlevering van een waardebon een gratis consumptie naar keuze (wijn, bier, fris, koffie of thee).

 

Programma de Zwarte Ruiter seizoen 2019/2020:
Zondag 24 november kunt u genieten van werken van Antonin Dvorak, Leos Janacek en Johannes Brahms, ten gehore gebracht door de violist Volodja Balzalorsky en de pianist Peter Caelen.

Zondag 5 januari is het podium voor de pianiste Marie Francois die werken uitvoert van Wolfgang Amadeus Mozart en Frederic Chopin.

Zondag 2 februari treedt voor u op het damestrio Santres, bestaande uit de Japanse Aya Kitaoka, viool, de Spaanse Sofia Llucia, cello, en de Schotse Anna Michels, piano. Zij spelen werken van Wolfgang Amadeus Mozart en Felix Mendelssohn.

Zondag 8 maart kunt u uw oor/oren lenen aan Hanneke Rouw, cello, en Sofia Vasheruk, piano. Zij brengen werken van Sergei Rachmaninoff en Johannes Brahms.

Zondag 5 april tenslotte zijn bij ons te gast de sopraan Eleonora Leoncine en de pianist Roger Braun. Het uit te voeren programma zal t.z.t. bekend worden gemaakt.

 

 
Locatie : Herberg de Zwarte Ruiter
Markt 4
Gulpen
Limburg
6271 BD
Nederland

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.