Overige evenementen

Bocholtz/simpelveld--75 jaar bevrijding

Van Maandag, 16. September 2019
Tot Dinsdag, 17. September 2019
 

Wandelingen 75 jaar bevrijding in Bocholtz en Simpelveld
Op 16 en 17 september 1944 werden Simpelveld en Bocholtz door de geallieerden bevrijd. 75 jaar later presenteert Heemkundevereniging de Bongard een groot aantal levensschetsen van slachtoffers uit Simpelveld en Bocholtz.

In het kader van 75 jaar bevrijding van Bocholtz en Simpelveld worden door Heemkundevereniging de Bongard een tweetal wandelingen georganiseerd. Beide wandelingen onder leiding van een gids, voeren langs plekken met een oorlogsverhaal.

Op maandag 16 september a.s. is de wandeling in Simpelveld en op dinsdag 17 september a.s. in Bocholtz. Beide wandelingen starten om 19:00 uur. Wilt u deelnemen aan één of beide wandelingen dan kunt u zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Graag bij aanmelding vermelden aan welke wandeling en met hoeveel mensen u wilt deelnemen. Bevestiging met startplaats wordt na aanmelding via mail verstuurd. Het hieronder in het kaartje vermelde adres is dus niet het startpunt!

Aan het einde van de wandelingen kan ook nog het nieuwe Tweede Wereldoorlog boek 'Houd Moed!' worden gekocht. Biografieën vormen de rode draad door dit boek met 32 levensschetsen van slachtoffers uit Simpelveld en Bocholtz.

De wandeling gaat onder alle weersomstandigheden door. Het is dus raadzaam om voor gepaste kleding en schoeisel te zorgen. Deelname aan de wandeling is gratis en geheel voor eigen risico.

Iedereen is van harte welkom.

 
Locatie : Zie het bericht