Overige evenementen

Wittem--HeuvellandCinema

Zondag, 1. September 2019, 19:30
 

Heuvelland Cinema presenteert de Amerikaanse biografische roadmovie “Green Book ” (Oscarwinnaar)

Het cinema-team van Rotaryclub Gulpen-Vaals draait op zondagavond 1 september 2019 in de knusse omgeving van de monumentale bibliotheek van klooster Wittem met trots de nu al historische dramafilm “Green Book” uit 2018.

Deze feelgood-film won enorm veel prijzen waaronder drie Oscars. Onder andere voor Beste Film. De regie was in handen van Peter Farelly. De basis voor dit biografische drama vormt de vriendschap tussen pianist dr. Don Shirley en zijn Chauffeur en lijfwacht Tony Lip.

Verhaal:
In het jaar 1962 wordt de tamelijk lompe Italo-Amerikaanse portier Tony Lip, die uit de Bronx stamt, aangesteld als de chauffeur van de beroemde Afro-Amerikaanse concertpianist Don Shirley. Het tweetal maakt een concerttournee door het zuiden van de Verenigde Staten. In dit deel van Amerika worden ze meer dan hun lief is geconfronteerd met racisme. Maar ze komen ook met elkaar in aanvaring door hun tegenstelde karakters. De twee totaal verschillende persoonlijkheden moeten naar elkaar toegroeien om hun lang reis te kunnen overleven; de meest onvergetelijke reis van hun leven.

De titel “Green Book” verwijst naar The Negro Motorist Green – Book, een reisgids van Victor Hugo Green uit de periode van de racistische Jim Crow – Wetten. Deze gids informeerde Afro-Amerikaanse reizigers over hotels, horeca en garages waar ze welkom (veilig) waren, en steden waar ze na zonsondergang niet mochten verblijven.

Saillant detail! De beroemde pianist Don Shirley speelt in het blues-restaurant “Orange Bird” de befaamde Etude Op. 25. No 11 (Winter Wind) van Frédéric Chopin. In de film worden hiervoor de historische geluidsopnames van Don Shirley gebruikt.

In deze hartverwarmende feelgood-film maakt vooral acteur Mahershala Ali veel indruk in zijn rol als de pianist Donald Walbridge Shirley. Hij zet een boeiend personage neer en wist er zelfs een Oscar mee in de wacht te slepen. “Green Book” moet u gezien hebben. Een fascinerende biografische film. ”Green Book” won verder nog Oscars voor Beste originele scenario en Beste Film.

Aanvangstijd!
De Gerarduszaal van Klooster Wittem is open vanaf 19:30 uur en de film start om 20:00 uur in de Kloosterbibliotheek. Halverwege wordt gepauzeerd om bij een Gerardusbier of een andere vochtige lekkernij te filosoferen over het verloop en het slot van de film.

Tickets: http://heuvellandcinema.nl/ 

 
Locatie : Kloosterbibliotheek Wittem
Wittemer Allee 32
Wittem

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.