Overige evenementen

Valkenburg--Beleef het overnachten zoals tijdens de bevrijdingsdagen

Zaterdag, 14. September 2019
 

Eén van de activiteiten die georganiseerd worden rond de 75 jarige bevrijding van Valkenburg is het beleven van een overnachting in de Gemeentegrot zoals tijdens de bevrijdingsdagen in september 1944. En dat in de originele bedden van de schuilkelder.

Voor de deelnemers zal in de avonduren eerste een rondleiding door de Gemeentegrot plaatsvinden verricht door Tweede Wereldoorlog-experts. Bedenk dat er diep in de grot
geen geluid is, temperatuur op 14 graden staat, duisternis en vochtigheid eerst. En voor de moderne mens is er een waarschuwing: er is geen TV, geen WIFI en geen netwerkverbinding. Douchen is niet mogelijk, maar een toilet is aanwezig.
Na de rondleiding is er een ‘silent disco’ en kan er gekeken worden naar een nieuwe, 18 minuten durende lichtshow gemaakt met heel veel origineel beeldmateriaal. De ‘Old Hickory Shelternight’ wordt de volgende ochtend afgesloten met een ontbijt dat wordt bereid op een originele gaarkeuken en geserveerd in een stoere legertent.

Deze Old Hickory Shelternight-beleving vindt plaats op vrijdag 10 mei, zaterdag 15 juni (vaderdag), vrijdag 19 juli, zaterdag 17 augustus en zaterdag 14 september 2019.

 
Locatie : Gemeentegrot
Cauberg 4
Valkenburg
6301 BT

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.