Overige evenementen

Schin op Geul--Kasteeltuin Oud Valkenburg

Van Zondag, 28. April 2019
Tot Zondag, 6. Oktober 2019
 

op 28 april 10.30- 16.30 uur: SEIZOENSOPENING IVN KASTEELTUIN MET PLANTJESDAG
Een nieuw seizoen voor de Kasteeltuin Oud-Valkenburg: de poorten gaan weer open. De vrijwilligers staan gereed om bezoekers te ontvangen en dit jaar met een variatie aan activiteiten.

We beginnen het nieuwe seizoen met een “Plantjesdag”.
Vol trots presenteren Piet, Paula en Nicole, samen met andere vrijwilligers, het resultaat van hun inspanningen in en rond de kweekkas.
Voornamelijk kruidenplanten en wilde planten, maar ook zaaimengsels voor vlinders en bijen worden tentoongesteld en zijn voor bezoekers te koop. De medewerkers geven graag uitleg over de planten en de manier van kweken.
Het begin van de lente en het ontwaken van de natuur in de Kasteeltuin zijn altijd weer een lust voor het oog. Kom genieten!

Op zondag 5 mei:
Workshop met bijenwas & rondleiding kruidentuin
De workshop "Werken met bijenwas" start om 13.00 uur en zal ca 2,5 uur in beslag nemen. Deelname kost € 10, en vooraf aanmelden via mail is noodzakelijk. U mag de eigen gemaakte lippenbalsem en gezichtscreme meenemen.

Op zondag 26 mei van 10.30-16.30 uur:
Honing slingeren in Kasteeltuin Oud-Valkenburg
Onze imkers gaan vandaag voorjaarshoning slingeren. Ze laten zien hoe de raten vrij gemaakt worden, de dekseltjes gaan er af en de honing kan in de slinger. Vervolgens stroomt de honing in de opvangbak. U mag met een vingertop onder de kraan hiervan proeven. Een delicatesse !!

Op zondag 9 juni 10.30-16.30 uur:
Bakken in de houtoven van Kasteeltuin Oud-Valkenburg
Vandaag gaan onze vrijwilligers van de bak-groep weer hun overheerlijke vlaaien bakken op de traditionele manier. U mag niet alleen kijken, maar kunt ook vragen stellen over dit bakproces en een stukje vlaai proeven.
Een andere optie is kijken naar: Honing slingeren
Onze imkers gaan vandaag voorjaarshoning slingeren. Ze laten zien hoe de raten vrij gemaakt worden, de dekseltjes gaan er af en de honing kan in de slinger. Vervolgens stroomt de honing in de opvangbak. U mag met een vingertop onder de kraan hiervan proeven. Een delicatesse !!
Vanaf 10 jaar: € 4,00

Op maandag 10 juni van 10.30-16.30 uur:
Kruidenrondleiding & demonstratie pesto maken.
In de kruidentuin vertelt onze gids over kruiden en geneeskrachtige planten. Om 13.30 uur geeft ze een demonstratie hoe men van kruiden een gezonde pesto kan maken.

Het verdere programma is terug te vinden op website: http://www,ivn.nl/afdeling/valkenburg  
De Kasteeltuin met haar botanische tuin en oude watermolen en de kruidentuin biedt wederom een prachtige natuurbeleving.
Daarnaast een blijvende bron van natuureducatie.
Groepen kunnen reserveren voor rondleidingen al of niet met gids.

 
Locatie : Kasteeltuin Oud-Valkenburg
Oud-Valkenburg 1
Schin op Geul

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.