Overige evenementen

Meerssen--Donker en Licht met J. Brahms

Zondag, 14. April 2019, 15:00
 

Donker & Licht met Johannes Brahms

“Geen dag zonder Bach” zou ook kunnen zijn; “elke dag een lied van Brahms” (het rijmt alleen niet). We kennen vast allemaal wel het Wiegelied van hem, veel baby’s slapen er immers al mee in! Het is verrassend te lezen dat Brahms ongeveer 350 liederen heeft geschreven, voor elke dag eentje.

Johannes Brahms (1833-1897) staat wel bekend als romanticus en verzamelaar, hij bleef trouw aan oude vormen van zijn voorgangers. Dit in tegenstelling tot zijn tijdgenoten, die liever vooruit keken. Als jongeman verzamelde hij al volksliederen en door dat verzamelen is zijn liefde voor ‘de stem’ aangewakkerd. In zijn composities zijn die volksliederen weer te vinden, denk maar aan de ‘Hongaarse dansen’. In het gebruik van de teksten ging hij ook zijn eigen gang; hij ontweek bekende dichters en zocht zijn teksten bij onbekende dichters. Muzikaal ervaren wij zijn werk met zeer veel lagen, elke keer ontdekken we weer nieuwe kleuren, nieuwe zeggingskracht, nieuwe betekenissen en daardoor nieuw verlangen om ermee bezig te zijn!

We hebben zelf een selectie gemaakt uit die enorme liederenschat die we zullen laten horen en hierin geprobeerd om een verhaal zich te laten ontspinnen. Het concert geven wij het thema “Donker en licht”. Prachtig hoe Brahms zo met die twee polen de teksten kleurt, zo komen we lief en leed tegen, nacht en dag, wanhoop en hoop, bitter en zoet. Wij willen u van harte uitnodigen om deze mooie klanken met ons mee te beleven, het wordt een bijzondere reis met donker en licht; het leven in een notedop!

Frank Mostert – bas-bariton
Kirsten van Os – piano

Frank Mostert (bas-bariton) leerde op jonge leeftijd orgel en klassiek gitaar spelen. Tijdens zijn studie chemie aan de Technische Universiteit van Delft studeerde hij een jaar klassiek gitaar als hoofdvak aan het conservatorium in Den Haag en ontdekte daar het zingen.

Tegenwoordig is hij actief als zanger, naast zijn baan als projectmanager bij een groot chemisch bedrijf in Limburg. Hij trad vaak op met de kamerkoren Studium Chorale en Collegium Ad Mosam. Met het Schütz-Monteverdi consort treedt hij regelmatig op als solist, recent o.a. in de Maria Vespers van Monteverdi. Met het barok ensemble Les Goûts Réunies was hij te horen als solist in Franse barokcantates. Recent voerde hij van Schubert de Winterreise en Die schöne Müllerin uit, samen met partner en pianiste Kirsten van Os.

Kirsten van Os is werkzaam als musicus, docent en muziektherapeut. Ze volgde haar opleidingen in Utrecht (orgel), Den Haag (kerkmuziek) en Amersfoort (muziektherapie).

De laatste jaren heeft ze zich als musicus meer toegelegd op het begeleiden. Ze speelt regelmatig met een ensemble oude muziek, begeleidt Bach-cantates. Verder vormt ze met haar partner Frank Mostert een duo en geeft regelmatig concerten, o.a. Schubert’s Winterreise en Die Schöne Müllerin.

Toegang: € 12,50 , kinderen tot 12 jaar gratis.
Kuileneindestraat 22a – Meerssen

Graag reserveren per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  U kunt ook reserveren bij Linda MÖhringer en Marie-louise Frissen 045 5712310

 
Locatie : Synagoge Meerssen
Kuileneindestraat 22A
Meerssen

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.