Overige evenementen

Gulpen--lezing Jan van Wersch

Dinsdag, 2. April 2019, 19:30
 

Dr. ir. Jan van Wersch geeft een lezing over de geschiedenis van ons brood en de bijbehorende granen.

In het Onze Vader vragen we het al: “geef ons heden ons dagelijks brood”. Brood is een belangrijk bestanddeel van onze voeding, dat tegenwoordig in (soms overdreven) ruime mate beschikbaar is. Dat is niet altijd zo geweest.

Het is gemaakt van allerlei graansoorten, voornamelijk van de oudste soort en dat is tarwe, maar we gaan ook in op nieuwere en de nieuwste graansoorten. Het is interessant te zien hoe zich die graansoorten in de geschiedenis ontwikkeld hebben en hoe hieruit bij toeval brood is ontstaan en welke rol het rijsproces hierin gespeeld heeft.

Brood is geen eenvoudig voedingsmiddel. De bereidingswijze van brood is belangrijk voor de
smaak en de vertering en er zitten veel essentiële voedingsstoffen in. Desondanks ligt brood regelmatig onder vuur, omdat het niet (zo) gezond zou zijn. Dat is niet waar en tijdens de lezing zal worden uitgelegd waarom niet. Daarbij wordt ook ingegaan op de diverse relevante gezondheidsaspecten van het brood in ons voedselpakket.

De lezing is voor iedereen toegankelijk.
Aanmelden is gewenst via 043-450 62 20, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of de balie.

De kosten bedragen € 2,50 voor leden van bibliotheek Gulpen-Wittem en € 5,00 voor niet-leden.

 
Locatie : Bibliotheek Gulpen-Wittem
Willem Vliegenstraat 4;
Gulpen

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.