Overige evenementen

Houthem/St. Gerlach--Laura Oomens met A Capella Ensemble Zoomm in De Kluis

Vrijdag, 5. April 2019, 19:00
 

Ontdek de voormalige kluizenaarswoning boven op de berg midden in het bos. Ervaar de rust en de stilte en geniet van de muziek. In De Kluis laat Laura Oomens samen met A Capella Ensemble Zoomm een programma met onder andere Bach te horen.

Kluizenaars op de top
De Däölkesberg beklimmen is een belevenis op zich. Het voetpad met slingerend trappenwerk leidt langs prachtige Zuid-Limburgse natuur met magnifieke uitzichten. Bovenop wacht nog een verrassing: De Kluis, voormalig eenmansklooster met aangebouwd kapelletje. Tussen 1687 en 1930 woonden hier achtereen zestien kluizenaars. Je wordt ontvangen met koffie en thee. en er is tijd om een kijkje in de Kluis te nemen.

Kruip in de ziel van Bach
Het belooft een mystieke ervaring te worden in de intieme kluizenaarskapel. A capella-ensemble Zoomm!! verweeft Bachs koralen met zijn Chaconne, gespeeld door violiste Laura Oomens. Als een wonderbaarlijke puzzel komen de stukken samen. Onthullen ze geheime boodschappen van Bach? Bach componeerde de Chaconne in 1772, het jaar waarin zijn vrouw Barbara Maria en moeder van 7 van zijn kinderen, stierf. Je hoort intense emotie, aangrijpend, gevoelig en tegelijkertijd heel gecontroleerd. Laura Oomens kreeg les van Herman Krebbers, Uwe-Martin Haiberg en David Takeno, bij wie ze in Londen cum laude afstudeerde. Ze was eerste violiste bij het Residentie Orkest. Sinds 2012 speelt ze bij het Nederlands Kamerorkest. Ze speelt op een Gagliano-viool uit 1779 die ze in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. ‘Deze Italiaan is mijn trouwste maatje. Hij biedt zoveel speelgemak. We beleven fantastische avonturen.’

Programma
19.00: Ontvangst met koffie en thee. Rondkijken in De Kluis
20.00 - 21.00 uur: Concert met Laura Oomens, viool en A Capella Ensemble Zoomm, Jessie Ehlhart en Wies Goedhart (sopraan), Meike Hylkema en Madeleine Heijligers (alt), Felix van den Hombergh en Pieter de Goede (tenor), Menno Tummers en Michel van de Kar (bas)

J.S. Bach - Chaconne in de bewerking voor viool solo en zangensemble
Wereldpremiere: Jessie Ehlhart - nieuw werk voor zangensemble en viool solo (een stuk in de geest van Byrd voor koor a capella)
E. Ysaÿe - Sonate Nr.4 voor viool solo

Praktische informatie
Rijd vanaf Walem de Kleineweg in tot aan de bosrand. Daar ligt een parkeerplaats. Vandaar te voet verder naar De Kluis. Neem eventueel een kussentje en een vest mee, het kan fris zijn in De Kluis. De Kluis is ook helemaal te voet bereikbaar vanuit Valkenburg, langs de Geul en dan omhoog naar De Kluis. Denk dan wel aan wandelschoenen en een zaklantaarn voor op de terugweg.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten
Op 5, 6 en 7 april 2019 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de tweede editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op meer dan 20 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Muziek, cultureel erfgoed en natuur komen samen in dit festival. In één weekend zijn er maar liefst 75 concerten!
20% ledenkorting bij Natuurmonumenten

  • € 25,00
  • Ledenprijs€ 20,00


Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.
https://www.natuurmonumenten.nl/agenda?page=1&locatie=N_963&straal=10&wat%5B0%5D=107 

 
Locatie : Heiligdom Houthem St. Gerlach
Onderstestraat 1
Houthem St. Gerlach
Limburg
6301KA
Nederland

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.