Overige evenementen

Banholt--'t Deurrep in en oet

Zondag, 25. November 2018, 13:30 - 17:00
 
2018-11-25achtste-expositie-van-stichting-heemkunde-tebannet.jpg

Op zondag 25 november a.s. zal in 't Patronaat de achtste expositie plaatsvinden van de Stichting Heemkunde Tebannet (SHT). Het thema van de expositie is: 't Deurrep in en oet. Dit is ook de titel van de activiteitenkalender 2019. De expositie wordt om 13.30 uur geopend door voorzitter Bert Aarts. Vervolgens zal Rob Hermans een presentatie houden over de ontwikkeling van de bebouwing van de Mheerderweg. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan de mensen die sinds 1790 aan deze weg gewoond hebben. Hiertoe behoren o.a. de families Theelen, Bendermacher en Kleijnen.

Op de expositie zal van deze families de stamboom getoond worden. De stambomen zullen verlevendigd worden door foto's, bidprentjes en verhalen van de mensen die in de stambomen voorkomen en met foto's van de huizen waarin deze gewoond hebben. Ook voor mensen die met een andere achternaam door het leven gaan is dit zeer interessant omdat veel inwoners van Banholt en Terhorst een directe link blijken te hebben met deze families. Verder zullen er oude klasse- en trouwfoto's gepresenteerd worden waarbij uw hulp gevraagd wordt om de namen van onbekende mensen te achterhalen.

De stambomen van de families Bastings en Munnix zijn inmiddels volledig gedigitaliseerd en worden ook nog een keer getoond. Direct na de opening start ook de verkoop van de activiteitenkalender van 2019. Ook andere publicaties en dvd's van de SHT zijn weer te koop evenals twee recente publicaties van Harry van der Bruggen over de geschiedenis van de kerk in Banholt.

Tot 17.00 uur is er de gelegenheid om de tentoongestelde zaken te bekijken en onder het genot van een drankje en een hapje een praatje te maken met de mensen van de heemkundestichting of andere aanwezigen. De toegangsprijs voor de expositie bedraagt € 1,50 per persoon. Mensen die ook in 2019 sympathisant worden van de SHT krijgen voor € 10,- een kalender, tenminste één nieuwsbrief en twee toegangsbewijzen. Deze laatste geven recht op vrije toegang bij een activiteit van de SHT en dus ook bij de expositie. In eerdere jaren verstrekte toegangsbewijzen in het kader van het sympathisantschap geven ook recht op vrije toegang.
€ 1,50
http://www.facebook.com/Tebannet 

 
Locatie : 't Patronaat
Bredeweg 3
Banholt

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.