Overige evenementen

Vaals--over WEER gesproken

Dinsdag, 18. September 2018, 19:00 - 21:15
 
bib vaals.jpeg

Léon Rademakers presenteert het programma Over Weer Gesproken. Belangrijkste doel van het programma is burgers bewust te maken van de klimaatverandering en de gevolgen hiervan voor Nederland.

Volgens de laatste klimaatrapporten krijgt ook Limburg in toenemende mate te maken met extremer weer, zoals zwaardere buien, hittegolven en tijden van droogte. Wat de gevolgen hiervan zijn voor onze samenleving komt in Over Weer Gesproken uitvoerig aan bod. Aan de hand van afbeeldingen, korte filmpjes en praktische informatie wordt getoond hoe je naderend noodweer kunt herkennen en hoe je het veiligst kunt handelen tijdens onweer.

Over Weer Gesproken biedt echter meer. U ervaart onder meer hoe mensen vroeger het weer beleefden én voorspelden en wat we kunnen leren van dieren over het weer. Altijd al willen weten hoe het weerbericht op TV tot stand komt en waarom de weersverwachting nog wel eens de ‘mist’ ingaat? Léon Rademakers licht het toe in woord en beeld.

Het programma wordt op een boeiende, luchtige en eigentijdse wijze gepresenteerd, ondersteund door muziek, unieke beelden en spectaculaire filmfragmenten. Speciale gast in het programma in een bekende Limburger die op een bijzondere wijze het weer kan voorspellen. Over Weer Gesproken wordt afgesloten met een Weerquiz. De winnaar ontvangt een leuk L1 prijzenpakket.

Gratis
Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding “lezing Vaals” of 043-3080110.

 
Locatie : Bibliotheek Vaals
St. Jozefplein 51
Vaals

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.