Overige evenementen

Wittem--Klarinetconcert

Zaterdag, 15. September 2018, 20:15 - 22:30
 
klarinet-in-de-hoofdrol.jpg

J.S. Bach Delen uit de Goldbergvariaties
W.A. Mozart Uit het klarinetconcert: andante
Diverse componisten Solostukken voor klarinet

Als puber droomde Arno Piters (1980) van een baan als klarinettist in het Koninklijk Concertgebouw Orkest in Amsterdam. Deze droom heeft hij verwezenlijkt: al meer dan tien jaar speelt hij bij het KCO. Daarnaast is hij hoofddocent klarinet aan het Amsterdams Conservatorium en leidt hij een nieuwe generatie talentvolle musici op. Tijdens dit concert neemt hij zes van zijn meest getalenteerde studenten mee.

Arno Piters studeerde klarinet en es-klarinet aan het Maastrichts Conservatorium bij Jan Cober en Willem van der Vuurst en behaalde zijn diploma met onderscheiding. Daarna studeerde hij bij George Pieterson aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij opnieuw zijn diploma met onderscheiding haalde. Hij was lid van het Nationaal Jeugd Orkest, het Gustav Mahler Jugendorchester en het European Union Youth Orchestra waar hij speelde onder leiding van Pierre Boulez, Bernard Haitink en Vladimir Ashkenazy.
Als solist speelde hij onder meer met het Residentie Orkest, het Limburgs Symfonie Orkest en de Nürnberger Symphoniker.
Als kamermusicus speelde hij op festivals in binnen- en buitenland.
Van 2001 tot 2003 was hij verbonden aan het Radio Symfonie Orkest. Daarna werd hij (es)-klarinettist bij het Koninklijk Concertgebouworkest te Amsterdam.
€ 19,00
http://www.kunstdagenwittem.nl

 
Locatie : Kloosterbibliotheek Wittem
Wittemer Allee 32
Wittem

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.