Overige evenementen

Eijsden-Duo-harmonieconcert met directie-examen

Zaterdag, 22. September 2018, 19:30
 

Zaterdag 22 september (aanvang 19.30 uur) zal in het Cultureel Centrum Eijsden ter afsluiting van hun studie Bachelor HaFa-directie aan het Conservatorium Maastricht, de Colombiaanse hoboïst/dirigent Samuel Aguirre Guerra en de Spaanse dirigent Julio Domingo Escamilla hun eindexamenconcert met medewerking van Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden en Harmonie Wilhelmina Wolder verzorgen.

Op het programma van Koninklijke Harmonie Sainte Cécile o.l.v. Samuel Aguirre Guerra staan een drietal werken.
1. An American in Paris – GEORGE GERSHWIN
2. Suite Astoria -- ISRAEL ALONSO
3. Sinfonia Sevillana -- JOAGUIN TURINA

Samuel Aguirre Guerra (1993) is geboren in het Colombiaanse dorp Bolívar, waar hij op jonge leeftijd zijn eerste hobo-lessen kreeg en muzikale talenten ontwikkelde. Daarna startte Samuel met zijn muzikale studie in Medellín, de hoofdstad van zijn provincie. In Colombia speelde hij hobo in belangrijke harmonie - en symphonieorkesten, met name het ' Jeugd Philharmonisch Orkest van Medellin' en de 'Youth symphonic band of Medellín'.
Bij Koninklijke Harmonie Sainte Cécile is hij dirigent van jeugdorkest Les Jeunes de Sainte Cécile.
Verder is hij hobo-docent en speelt hij hobo bij het harmonieorkest van Sainte Cécile.

Na de pauze kunt u genieten van Harmonie Wilhelmina Wolder o.l.v. Julio Domingo Escamilla.

Julio Domingo Escamilla (1990) is geboren in Caudete de las Fuentes, een klein dorpje gelegen in de provincie Valencia. Sinds zijn zevende speelt hij trombone en op zijn vijftiende begon hij met het schrijven van korte muziekstukken en zodoende besloot hij te gaan studeren aan het Conservatorium in Castellón de la Plana. Daar studeerde hij Compositie met Ferrer Ferran als docent.
Tijdens het schrijven van zijn eerste muziekstuk kwam zijn interesse naar boven voor het dirigeren van orkesten. Hij besloot om cursussen te volgen en deel te nemen aan workshops. Dit beviel hem zo goed dat hij besloot door te gaan en om naar Maastricht te gaan.

Beiden studeren aan het Conservatorium Maastricht HaFa-directie bij Jan Cober.
Het concert vindt plaats onder auspiciën van Conservatorium Maastricht. Zodanig zal er een vaktechnische jurering plaatsvinden.

Het afstudeerconcert is voor iedereen gratis toegankelijk!

Het concert wordt van harte bij u aanbevolen waarbij wij u hopen te mogen begroeten op deze fraaie muzikale openingsavond van het nieuwe seizoen.

 

 
Locatie : Cultureel Centrum
Breusterstraat 23
Eijsden
Limburg
6245EG
Nederland

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.