Overige evenementen

Valkenburg--Onthulling Vredesvlam en uitgave van gedichtenbundel

Vrijdag, 21. September 2018
 
Vredesvlam.jpg

Iedereen heeft iets met VREDE. Maar jammer genoeg wordt de mens meer geconfronteerd met geweld en onvrede. Sinds haar oprichting ijvert het platform Wereldburgerschap Valkenburg aan de Geul voor realisatie van de Millennium- en Duurzaamheidsdoelen. Een van deze doelen is VREDE. VREDE in eigen hart, VREDE in Valkenburg aan de Geul, VREDE wereldwijd.

Bij het doven van de vredesvlam hartje Valkenburg op 21 september 2016, Internationale Dag van de Vrede, opperde Burgemeester Martin Eurlings het idee om de vlam eeuwig brandend te houden, zodat iedere bewoner van Valkenburg en iedere gast vele malen de vredesvlam ontmoet en uitgenodigd wordt na te denken over die VREDE.
Samen met de stichting Kunst en Cultuurraad Valkenburg wil het platform nu komen tot de realisatie van deze eeuwig brandende vlam.
De Vredesvlam in het hart van de stad, vlak bij de plek waar aan het einde van de tweede wereldoorlog bij het terug trekken van de Duitse troepen de Geulbrug werd opgeblazen en al de omliggende huizen zwaar vernield werden. Vlak bij de pas herstelde Geulpoort, het teken van herrijzend Valkenburg, een plekje om even bij stil te staan.

De vredesvlam wordt van verschillende kanten belicht en zal straks een stralend middelpunt zijn in het hart van Valkenburg als de zon weerkaatst in het bladgoud van haar stalen omhulsel of als ze oplicht in het donker van de nacht.

Miniatuurbeeld vredesvlam
De vlammende Vredesvlam wordt mede door uw steun mogelijk gemaakt!
Wordt eigenaar van het waardevolle miniatuurbeeld van de vredesvlam.
Een door Maria Verstappen en Jan van der Bragt ontworpen kunstwerk, het Vredes symbool, door de inwoners van Valkenburg aan de Geul uitgekozen als winnend ontwerp, als basis voor een verantwoord symbool voor de Vrede, wereld wijd.

In een absoluut “unieke en beperkte “ oplage kunt u bezitter worden van een schaalmodel, welke een exacte kopie van het origineel zal zijn, uitgevoerd in bladgoud van 33 cm hoog voor de prijs van € 295,00 of een schaalmodel van 25 cm hoog voor de prijs van € 245,00.

U investeert niet alleen in een waardevol en uniek symbool van de vrede maar maakt door deze aankoop ook de realisatie van het project “Het Vredesymbool” mogelijk.
Het ( genummerde) miniatuur symbool dat u aankoopt wordt door de werkgroep “vredesvlam” officieel aan u uitgereikt op een nader te benoemen datum en tijd.
Bestel je eigen miniatuurbeeld van de vredesvlam, klik hier voor het bestelformulier.

Valkenburg en de Vrede
Het Platform Wereldburgerschap Valkenburg aan de Geul zet zich er voor in de duurzaamheidsdoelen, die landen wereldwijd met elkaar hebben afgesproken, bekend te maken bij de Valkenburgse bevolking. Een van die doelen is Vrede. Om daar in Valkenburg blijvend de aandacht op te vestigen is een Werkgroep “Vrede” opgericht die ernaar streeft een Monument voor de Vrede te plaatsen in het hart van de stad “De VREDESVLAM”. Met dit monument streeft de werkgroep ernaar het geluid van vrede te versterken en stem te geven aan een ieder die naar vrede verlangt (in eigen hart, in de familie, in de straat, in de wereld). Streven is om mensen te inspireren meer met vrede bezig te zijn en de mensen die naar vrede verlangen bemoedigen.

Een van de middelen om dit doel te bereiken is de Club van Honderd-actie.
Mogen wij ook u uitnodigen om een bijdragen van € 100,-- te geven voor de realisatie van het vredesmonument bij de Ouw kerk (h.H. St. Nicolaas en Barbara kerk)??
Uw geldelijke gift kunt U storten op:
NL28 RABO 0136 8264 90 t.n.v. Kunst en Cultuurraad Valkenburg o.v.v. "Vredesvlam".
Bij deelname aan de Club van Honderd willen wij uw naam/logo opnemen bij de lijst van sponsoren Vredesvlam in de te verschijnen dichtbundel “Valkenburg en de vrede”. Tevens ontvangt u een exemplaar van de gedichtenbundel en een uitnodiging voor het bijwonen van de presentatie van deze bundel en inwijding van het monument op de dag van de VREDE 21 september 2018.

De gedichtbundel is een gezamenlijk initiatief van: Kerken aan de Geul, Platform wereldburgerschap; Kunst en Cultuurraad; Cultuurcafé D’n Dwingel Valkenburg en de Valkenburgse Veldeke-krink.
De gedichten bundel bestaat uit een dertigtal gedichten (“woorden die oproepen tot Vrede”) en speciaal daarbij vervaardigde afbeeldingen, foto’s , schetsen en of schilderingen.
De gedichtenbundel , formaat 21/21 cm Full colour en 92 blz., wordt uitgegeven op de internationale dag van de VREDE, 21 september 2018, na de Vredesviering in de Sint Nicolaas kerk in Valkenburg aan de Geul en de onthulling van het monument “de VREDESVLAM” nabij de Ouw kerk.

NB. Ná 21 september is de bundel te koop voor € 25,-- excl. verzend kosten via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Locatie : Zie het bericht