Overige evenementen

Ransdaal--Ranzelfestival

Van Vrijdag, 14. September 2018
Tot Zondag, 16. September 2018
 
279858231233_Almabtrieb_Ransdaal_2016.png

Het Ranzelfestival is in 1997 ontstaan als dorpsfeest om de kerk en verenigingen te ondersteunen en wordt door diverse verenigingen georganiseerd: Parochie Ransdaal, Fanfare Les Amis Réunis, C.V. de Wuif, Gemengd zangkoor St. Caecilia en VV Hellas. In het verleden hebben onder andere de Schintaler, Rene Froger, Rowwen Hèze, Bonny M. en De Kast op het podium gestaan in Ransdaal. De zondag stond meerdere malen in het teken van Ranzel Oape, Historische Optocht en de 'almabtrieb'.


Programma 2018 

14 september 20.00 uur:

Anderkovver: Muzikaliteit met een vleugje humor en een toefje chaos zijn de ingrediënten van Anderkovver. Natuurlijk moet er gedurende het optreden een wisselwerking zijn tussen het publiek en de band. Toch heeft deze band het vermogen om ook, wanneer het aanwezige publiek liever luistert of met andere dingen bezig is, de avond volledig naar zich toe te trekken om uiteindelijk de tent plat te krijgen.

Rowwen Hèze: Jazeker! Rowwen Hèze staat ook dit jaar weer op het Ranzelfestival! Eigenlijk hebben ze geen introductie meer nodig, ze zijn al vaak te gast geweest in Ransdaal. Al jaren staan hun optredens garant voor één groot uitbundig feest. Met grote hits als “Limburg“, “November“, “De Peel In Brand“ en “De Neus Umhoeg“ belooft het weer een top avond te worden!
 


15 september 20.00 uur:

Die Jungen Zillertaler, door hun fans Juzis genoemd, behoren tot de absolute top van de volkstümlichen Alpenpop. Hun shows staan garant voor plezier, veel beweging, pure actie en ontelbare hits. Eigen nummers combineren ze met de bekende Tirolerhits, wat zorgt voor een fantastische sfeer en Tiroler Gemütlichtkeit! Speciaal vanuit het Zillertal reizen zij af naar Ransdaal om er hier een top feest van te maken tijdens het Ranzelfestival!

16 september 13.30 uur:

Optochtroute door Ransdaal
Almabtrieb:Na het geweldige succes van twee jaar geleden is de Almabtrieb ook dit jaar weer een feit. Rinkelende koebellen, geloei in de verte en versierde hoofdtooien. Prachtig uitgedost wordt het vee in de herfst terug naar de stal gebracht. ’s Middags zal de optocht door de straten van Ransdaal trekken. Daarna is er op het festivalterrein een boerenmarkt, en natuurlijk live muziek! 

Tirol Sound zijn drie muzikale vrienden die er een super volkstümliche show van maken! Het repertoire van Tirol Sound bestaat dan ook voornamelijk uit covers van Die Zillertaler Schürzenjäger, Klostertaler, Marc Pircher, Trio Alpin etc. evenals een ruime selectie eigen werken speciaal gearrangeerd door gerenommeerde muziekvrienden uit het Alpenland. Je waant je in de Oostenrijkse Alpen tijdens het passionele spel van Marvin op zijn Steirische Harmonika. Dit geheel wordt ondersteund door bas en gitaar. Stimmung, Spaß und Vollgas!

Wahnsinn: De naam is allesomvattend en niet te vermijden. Wahnsinn staat al meer dan 10 jaar bekend om zijn muzikale live-shows,  gebracht door 8 rasmuzikanten, welke als een orkaan over het publiek denderen (letterlijk). En met live-show bedoelen we ook écht live: geen bas uit keyboards, geen tuba uit accordeons, geen electrodrums, nee helemaal niks van dat alles, dat is pas liefde voor muziek! Iedere sound die je hoort komt uit het instrument dat daarvoor gemaakt is!

Het repertoire kenmerkt zich als Volkstümlich, Schlager,  Alpenparade, Ober-bayerisch, Glansparade, Hüttenfest, Polka en Steirisch; van Apres-ski tot Feestmuziek, van Polka tot Golden Oldie, alle remmen gaan los!

 Vrijdag € 19,50
Zaterdag € 12,50
Zondag gratis toegankelijk


Tickets voor Rowwen Hèze en Anderkovver (€ 19,50) en Die Jungen Zillertaler (€ 12,50) zijn te koop bij Happy Frites in Ransdaal, Bakkerij Lemmens A&M in Klimmen, Het Kaeshuys in Voerendaal en bij de VVV Limburg Winkels in Valkenburg, Gulpen, Vaals, Sittard en Heerlen.
Daarnaast zijn de tickets online te bestellen via de website: www.ranzelfestival.nl  
Zondag kan iedereen gratis genieten van de Almabtrieb en alle overige activiteiten.

https://www.ranzelfestival.nl/

 
Locatie : Feestpaviljoen
Verlengde Spoorstraat
Ransdaal

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.