Overige evenementen

Valkenburg-Walem--Concert Bie D'r Kloes

Zaterdag, 30. Juni 2018, 20:00 - 21:30
 
Kluis_Flyer enkel.jpg

“Concert Bie d’r Kloes”: muziek en verhalen bij de Kluis in Walem
Tijdens een zomeravondconcert door het jeugdorkest van Kon. Harmonie de Berggalm uit Klimmen, komen de verhalen van de Kluis in Walem weer tot leven. Muziek van deze jonge muzikanten gecombineerd met de verhalen van Jan Kicken van de Stichting Sjaasbergergank, zorgen voor een leerzame en spannende avond.

Sprookjes, sagen en legenden…wie is er niet dol op? In Klimmen zijn er tal van prachtige verhalen! Wat te denken van de spannende verhalen over de bokkenrijders uit Walem en de Heek? De Romeinen en de Via Belgica, Monnik Ploumen en Kasteel Valkenburg met ridder Walram.
Minder bekende verhalen spelen zich af rond de Kluis in Walem. Het jeugdorkest van Koninklijke Harmonie de Berggalm zal enkele van deze prachtige en spannende verhalen muzikaal vertolken bij de Kluis. Verteller Jan Kicken neemt ons mee door de geschiedenis van de Kluis, bekeken vanuit de ogen van Kluizenaar Arnoldus Haesen. Zo zal Jan vertellen over twee blauwe vlammetjes die door het bos dolen en over de Spaanse bezetting van Walem. Maar ook over de beruchte en brute overval op de Kluis door de Bokkenrijders en het vertrek van kluizenaar Weerts als Zouaaf (soldaat van de Paus) naar Rome.

Dit unieke zomeravondconcert vindt plaats op zaterdagavond 30 juni, op een sfeervolle plek in de openlucht bij de Kluis in het Schaelsbergerbos. Deze avond wordt mogelijk gemaakt door Stichting Sjaesbergergank, Natuurmonumenten en Kon. Harmonie de Berggalm uit Klimmen. Deze avond is geschikt voor kinderen, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s en iedereen die benieuwd is naar de mooie verhalen over de Kluis. Na afloop bestaat de mogelijkheid de Kluis te bezichtigen. De Kluis is te vinden aan de Schaloens Molenweg 2 in Walem. Parkeren kan aan de Kleineweg in Walem. Aanvang is 20.00u.

De toegang is gratis.

 
Locatie : De Kluis
Kleineweg
Walem

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.