Overige evenementen

Klimmen--The next Tambour-Maitre

Dinsdag, 5. Juni 2018, 19:00
 

We kennen hem of haar allemaal; de tambour-maître! De tambour-maître loopt voor het muziekkorps van de schutterij uit en gooit zijn tambourstaf hoog in de lucht om hem een paar passen later weer netjes op te vangen. Zijn houding, acrobatische worpen, indrukwekkende kostuum en uitstraling maken hem bijna mythisch. De commando's met zijn staf en stem lijken heel natuurlijk, maar wat zit er echt achter? Welke vaardigheden moet een tambour-maître echt bezitten?

Nadat het van oorsprong Brits amusementsprogramma Maestro op televisie hoge kijkcijfers haalde en het ook op verschillende plekken ten uitvoering werd gebracht, kiest Zomerfestival Voerendaal voor haar eigen weg. Geen copy van een programma, maar een competitie met voor velen onbekende vaardigheden.

Vier bekende Voerendalers gaan de uitdaging van Broederschap St. Sebastianus Klimmen en de Koninklijke Schutterij St. Sebastianus Voerendaal aan!! We zien daarnaast de kunsten van de tambour-maîtres van onze eigen schutterijen en worden getrakteerd op een gastoptreden van Sydney Willems.

Op dinsdag 5 juni vormt het Drossaert de Limpensplein in Klimmen het wedstijdterrein waar beide schutterijen en de kandidaten u meenemen in een avond vol muziek, beleving en spanning. Ze brengen een stilstaand en marcherend werk ten uitvoering voor de jury. Zorg dat u erbij bent vanaf 19.00 uur, want hier wilt u geen moment van missen!

Wie wordt 'The Next Tambour-Maître'???

 
Locatie : Drossaert de Limpensplein
Drossaert de Limpensplein
Klimmen

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.