Overige evenementen

Heuvelland/Epen/Voeren--kribkeswandeling

Van Vrijdag, 14. December 2018
Tot Zondag, 6. Januari 2019
 

Vanaf 14 december t/m 6 januari zijn in het Heuvelland en in de Voerstreek (B), tijdens de advent- en kersttijd weer schitterende korte en lange wandelroutes uitgezet, waarlangs fraaie kribkes, wegkruisen en kapelletjes te bewonderen zijn. De afzonderlijke tochten zijn door zogenaamde knooppunten met elkaar verbonden. Én deelnemers kunnen in principe overal starten. De kribkeswandeltochten zijn anno 2018 letterlijk en figuurlijk grenzeloos mooi te noemen!

De verschillende, op zich staande, wandelingen die door 'knooppunten' met elkaar verbonden zijn, kunnen deelnemers net zo lang maken als men zelf wil. Deelnemers kunnen wandelen op elke dag van de week, in verschillende dorpen en per auto of openbaar vervoer van dorp naar dorp reizen. De wandelingen zijn zo uitgezet dat overal gestart kan worden. 

Er is voldoende parkeergelegenheid bij of in de buurt van de deelnemende bedrijven en op de aangegeven parkeerplaatsen. De meeste kribkes zullen ´s avonds feeëriek worden verlicht. De wandelroutes zijn echter niet overal verlicht. Op diverse locaties langs de routes kan gepauzeerd worden en onder het genot van diverse drankjes en lekkernijen even tot rust komen in deze, toch al hectische tijd. Meer informatie over de dorpen, routes en deelnemende bedrijven is op de website te vinden.

Let op: als deelnemers in de late namiddag vertrekken, dan is het aan te bevelen om verlichting mee te nemen. Deelnemers zijn dan goed zichtbaar voor het verkeer. Niet alle wandelroutes zijn kinderwagen vriendelijk omdat sommige paden door weilanden met draaihekjes lopen.

 
Locatie : Diverse locaties