Overige evenementen

Wittem--Waarom zijn wij geen Belg?

Dinsdag, 23. Januari 2018, 20:00
 

CultuurFonds Wittem opent 2018 met een bijzondere lezing. Evert van Acker vertelt op dinsdag 23 januari in de benedenzaal van Klooster Wittem op amusante wijze over het onderwerp ‘150 jarig bestaan van Limburg’. De lezing begint om 20.00 uur en de entree is 7,50 euro. Het is verstandig een plakje te reserveren, dat kan bij Jef Brauers, 043-8513101/06-10212183.

Limburg bestond vroeger helemaal niet. Het is een creatie, maar niet van de Limburgers zelf. Dan rijst dus ook vanzelf de vraag: waarom zijn wij eigenlijk geen Belg of Duitser? Voelen wij ons echt Nederlander? In het verleden was dat in elk geval niet zo. Evert van Acker gaat in zijn lezing in op die bijzondere geschiedenis: hoe komt het eigenlijk dat wij bij die ‘van daarboven’ horen? Hebben we dat wel zelf gewild of is dat lot bepaald door anderen?

De boeiende verteller Evert van Acker is docent wereldgeschiedenis aan VU Maasland. Zijn achtergrond is opmerkelijk te noemen. Evert heeft geschiedenis gestudeerd maar is geen historicus. Hij heeft economie gestudeerd maar is geen econoom. Hij heeft landbouw gestudeerd maar is geen boer. Kortom, dit wordt een heel interessante lezing!

 
Locatie : Klooster Wittem
Wittemer Allee 32
Wittem

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.