Overige evenementen

Live op L1-TV: Concert Classic meets Rock Sainte Cécile Eijsden

Maandag, 1. Januari 2018, 18:00
 
244876163292_IMG_6107.JPG

18.00 en 21.00 uur op L1-TV

Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden o.l.v. dirigent Jan Cober verzorgde in het kader van de concertcyclus van het WMC Kerkrade op woensdag 12 juli 2017 het "Classic meets Rock" Deep Purple-concert mmv Rockband The Group in de Rodahal te Kerkrade.

De registratie van het Concerto for Group and Orchestra geldt nog altijd als een van de onbetwiste hoogtepunten van de rockgeschiedenis: het legendarische concert van de Britse hardrockband Deep Purple in samenwerking met The Royal Philharmonic Orchestra in 1969. De twee iconen uit twee volstrekt van elkaar gescheiden werelden, verzorgden op 24 september van dat jaar een gezamenlijk optreden in de Royal Albert Hall in Londen. Het nooit eerder vertoonde muzikale treffen werd zo bijzonder gevonden, dat het live werd uitgezonden op de BBC. 

De Royal Albert Hall in Londen mag dan een paar maatjes groter zijn geweest dan de Rodahal in Kerkrade; het neemt niet weg dat alle voorwaarden aanwezig waren om het spectaculaire Classic meets Rock-treffen van destijds nog eens dunnetjes over te doen. Met dit keer in de hoofdrollen de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile uit Eijsden en Rockband The Group, onder leiding van Jan Cober.

Het Concerto for Group and Orchestra, een compositie van Jon Lord, riep de onmiskenbare sfeer van de jaren zeventig op: niet alleen het antiek ogende houten hammondorgel wierp het publiek veertig jaar terug in de tijd, ook de overduidelijk op Bach geïnspireerde compositie zelf deed wat dat betreft heel goed haar werk: een indrukwekkend drumsolo van Jules Piters werd moeiteloos ondersteund door de paukenist van Sainte Cécile; de hoge zang van Luc Devens riep onvermijdelijk herinneringen op aan het betere melodieuze hitwerk uit de gouden jaren van de pop.

www.saintececile.nl

 
Locatie : niet van toepassing