Overige evenementen

Eijsden--Een middag met Enzo Kok

Zondag, 2. Februari 2020, 16:00
 

Concert Enzo Kok, viool en Violaine Delplanque, piano met werken van o.a. Ludwig van Beethoven, Camille Saint-Saëns en Serge Prokofiev.

Wie afgelopen september het bevrijdingsconcert van de Koninklijke Harmonie in de tuinen van Kasteel Eijsden bezocht heeft, kent sindsdien ook Enzo Kok. Dit concert was een eerbetoon aan alle gevallenen in de Tweede Wereldoorlog. Met het bekende vioolstuk uit Schindler’s List wist de toen 17-jarige Enzo Kok velen te ontroeren.
Dit bijzondere en bijzonder jonge talent speelt al vanaf zijn zesde jaar viool. Als kind keek hij urenlang naar de Dvd’s van André Rieu en luisterde hij naar de Cd’s van violiste Jeanine Janssen. In 2018 won Enzo Kok de nationale finale van het Prinses Christina Concours en in 2019 deed hij mee aan de Orlando masterclasses waar hij ook de opening van het festival in het stadhuis van Kerkrade opluisterde. Enzo studeert momenteel aan het conservatorium van Amsterdam bij Ilja Grubert en Eliot Lawson.
Wij zijn meer dan trots dat Enzo Kok het eerste concert van onze jubileumreeks 15 jaar Chrisjteijn komt spelen. Ditmaal voert hij niet één stuk uit maar zal hij samen met de Franse pianiste Violaine Delplanque een heel programma verzorgen. Op dit moment treedt Violaine vooral op als pianiste in verschillende kamermuziekformaties, onder andere met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest en van l’Orchestre de l’Opéra de Paris.
Het wordt ongetwijfeld een mooie middag met deze twee topmuzikanten.
Laat u verrassen door Enzo Kok met zijn viool en Violaine Delplanque als begeleidster aan de piano!

Stichting Chrisjteijn
Kapel Ursulinenconvent
€ 10,00
https://www.cultuur-eijsden.nl/

 
Locatie : Ursulinenconvent
Breusterstraat 27
Eijsden
Limburg
6245EH
Nederland

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.