Overige evenementen

Schimmert--Joep Nicolas, KUNSTkwARTet

Vrijdag, 17. Januari 2020, 11:00 - 13:30
 

KUNSTkwARTet.
In het nieuwe jaar start Ingrid Henssen, bestuurslid van het Sint-Hubertuskunstcentrum een lezingencyclus over vier belangrijke artiesten van de Limburgse School; Eyck, Nicolas, Vos en Jonas. Deze kunstenaars waren allen vrienden van elkaar, wonnen grote prijzen, maakten verre reizen, werkten in opdrachten voor kerken (onder andere in Genhout) en hebben duidelijke stijlovereenkomsten. Vandaar dat ze nu samen en apart in de picture worden gezet.

De bijeenkomsten worden gehouden op 4 opeenvolgende vrijdagen in zaal “het Weverke” in Schimmert, telkens van 11 uur tot 13.30 uur. Rond 12 uur wordt u een eenvoudige lunch aangeboden.

Het programma;

Vrijdag 10 januari “Charles Eyck”,
Vrijdag 17 januari “Joep Nicolas”,
Vrijdag 24 januari “Charles Vos”,
Vrijdag 31 januari “Henri Jonas”.

De kosten bedragen 12,50 per losse lezing. Dit bedrag is inclusief de lunch.
Aanmelden kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-52390612. Het aantal deelnemers is beperkt, dus wees er snel bij!

Bijlage:
Alhoewel deze vier kunstenaars elk een heel persoonlijke stijl hebben en qua werken niet met elkaar te vergelijken zijn, hebben hun loopbanen veel overeenkomsten. Zo waren het alle vier jongens die liever tekenden dan huiswerk maakten. Ze studeerden alle vier aan de kunstacademie in Amsterdam en wonnen prestigieuze kunstprijzen.
Met hun romantisch expressionistische werken waren het eigenlijk concurrenten van elkaar, maar ze bundelden zich in de Limburgse school. En juist die samenwerking maakte van ieder individueel een grote kunstenaar.

 
Locatie : Café-zaal 't Weverke
Hoofdstraat 77
Schimmert

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.