Overige evenementen

Wittem--heuvellandCinema

Zondag, 26. Januari 2020, 20:00
 

Heuvelland Cinema presenteert de historische thriller “Ballon” – Spectaculaire luchtreis met zelfgemaakte hete luchtballon van Oost- naar West Duitsland

De filmcrew van Rotaryclub Gulpen-Vaals draait de Duitse speelfilm “Ballon”. Onder regie van Michael Herbig kunt u de befaamdste ballonvlucht naar ‘t Westen meemaken. Deze gedurfde vlucht per zelfgemaakte hete lucht ballon maakte in 1979 enorm veel indruk en zorgde voor schaamrood op de kaken van de Oost Duitse regering.

Verhaal:
Het is zomer 1979 in het Oost-Duitse Thüringen als de families Strelzyk en Wetzel een zeer gedurfd plan in hun hoofd hebben. Het viertal wil met een zelf genaaide luchtballon vluchten uit de DDR. Kort voor de grens begint de ballon plots hoogte te verliezen door een technisch mankement. Dan begint een zenuwslopende race tegen de klok. Creativiteit werd gevraagd om toch nog veilig West Duitsland te bereiken. Deze Duitse speelfilm toont het verhaal van een van de spannendste vluchtpogingen om de DDR te kunnen verlaten. De nog geen half uur durende vlucht schreef geschiedenis!

Geschiedenis
Tijdens de zogenoemde Koude Oorlog bedachten de vluchtelingen in spé de gekste manieren om via het IJzeren Gordijn te ontsnappen. Ze maakten verstopplekken in auto’s en vrachtwagens, groeven tunnels, en knutselden van alles en nog wat om ongemerkt via onder meer de lucht veilig over de ondoordringbare versperringen van prikkeldraad en de Berlijnse Muur te vliegen. Over een streng bewaakt grensgebied dat bezaaid was met mijnen. Het waren levensgevaarlijke ondernemingen, honderden Oost Duitse vluchtelingen moest hun ontsnappingspogingen met de dood bekopen. Duizenden werden gearresteerd.

Studio Disney maakte in 1982 met Night Crossing ook een film over dit avontuur, maar deze verfilming viel niet in goede aarde bij de 2 Duitse families, die de geslaagde vlucht ondernamen.
Naderhand besloot schrijver/regisseur Michael Herbig om een tweede poging te wagen. Hij zocht wél contact met de betrokken ballonvaarders. Ook kreeg hij toegang tot een dik document van de Stasi (de geheime Oost Duitse politie) die heel wat informatie over de twee gezinnen had verzameld..

Cast:
Friedrich Mucke – Karoline Schuch – David kross – Alicia von Rittberg en Thomas Kretschmann.

Halverwege wordt gepauzeerd om bij een Gerdusbier of een ander drankje te filosoferen over het verloop en het slot van de film.

Reservering
Uw entreekaartjes kunt u vooraf via de website bestellen zodat u verzekerd bent van een plaats Eveneens verkrijgbaar aan de avondkassa. U kunt verder kaartjes reserveren per e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Op de website kunt u zelfs uw vriendenlidmaatschap afsluiten. U kunt “Vriend van Heuvelland Cinema” worden voor € 80,00. Voor dat bedrag krijgt u acht toegangskaarten die gedurende één jaar geldig blijven. Dat betekent dus een korting van totaal € 20,00 oftewel € 2,50 per entreekaartje vergeleken met de toegangsprijs in de losse verkoop. De vrienden entreekaarten zijn niet persoonsgebonden en zijn vrijelijk te gebruiken. De kaarten zijn eveneens overdraagbaar.
U kunt zich ook per e-mail aanmelden als “Vriend van Heuvelland Cinema” : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  En uiteraard kunt u zich ook aanmelden aan onze kassa op de filmavonden.
Tickets zijn te bestellen via:
https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/ticketshop/event/D7AB69D1BBA4/1?utm_source=Laposta&utm_campaign=BALLON&utm_medium=email 

Bent u nieuwsgierig geworden kijk dan op www.heuvellandcinema.nl 

Entree :12.50 Euro.
Techniek & organisatie: Rotary Club Gulpen-Vaals.
De opbrengst van de filmavonden van Heuvelland Cinema is bestemd voor lokale goede doelen.
Regionaal gaat het Heuvellandcinema-team zich inzetten voor:
•Hospice Martinus Mechelen
•Stichting Leergeld Maastricht Heuvelland, besteding in het Heuvelland
•Vaals Beweegt: Voor het project "de ruilwinkel".
•Leven Naast de Brouwerij Gulpen "alzheimer cafe".

Stichting Fundraising Rotary Gulpen-Vaals:
KvK:62156241
Iban:NL35RABO0301209839

 
Locatie : Kloosterbibliotheek Wittem
Wittemer Allee 32
Wittem

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.