Overige evenementen

Cadier en Keer-feestweekend

Van Vrijdag, 13. September 2019
Tot Zondag, 15. September 2019
 

Cadier en Keer 75 jaar bevrijd!
Zoals u waarschijnlijk al gehoord en/of gezien heeft, organiseert het Oranje Comité van Cadier en Keer een groot Feestweekend van 13 t/m 15 september a.s. Dit alles omdat ons dorp dan 75 jaar bevrijd is. Er zijn tijdens deze dagen genoeg dingen te doen, voor jong en oud.

Op vrijdagavond 13 september wordt er in Café d’n Auwen Toëwn de Grote Keerder BevrijdingsQuiz gehouden. Deze quiz bestaat uit 60 interessante vragen over de bevrijding van Nederland, Limburg en Cadier en Keer. Ook zijn er 3 bonusvragen waarmee vele punten kunnen worden verzameld.
Denkt u veel vragen goed te kunnen beantwoorden, of denkt u gewoon de slimste te zijn, geef u dan snel op aan de bar bij Café d’n Auwen Toëwn. De Quiz kost € 5 euro p.p, dit is inclusief een drankje en lekkere snacks. De quiz begint om 20.00 uur. Inschrijven mogelijk tot 13 september 19.00uur. Wie gaat er met de Hoofdprijs naar huis??

Op zaterdag 14 september gaat Toneelclub de Roeze Koille u verrassen met een geweldige act. Dit optreden begint om 16.00 uur en vindt plaats t.h.v. de cafes. Aangezien wij grote drukte verwachten, is het aan te raden om plm.15.30 aanwezig te zijn. Dit wordt een geweldig optreden zoals u nog nooit eerder gezien heeft. Mis dit niet!!
Na dit optreden organiseert de Jonkheid van Keer het traditionele Kamersjeete en gaat de feestdag officieel van start.

Vanaf 17.00 uur begint de Grote Keerder BBQ. Deze is geheel in Amerikaanse stijl en wordt verzorgd door Eetcafé op ’t Indsje. Stokbrood, vlees, sauzen, salades.. noem het maar op. Dit alles is te verkrijgen tijdens de BBQ. Op deel te nemen aan de BBQ dient men een BBQ bon te kopen. Deze kost € 12,50 en is te koop bij Café Old Inn, Café d’n Auwen Toëwn, Eetcafé op ’t Indsje en bij DA Drogisterij Peter Souren. Bonnenverkoop loopt t/m woensdag 4 september. Dit i.v.m. inkoop.
Na de BBQ is het tijd voor een spetterend muzikaal optreden van THE COAST. Deze band uit de buurt van Den Haag zorgt drie uur lang voor geweldige muziek!! Nu is het tijd dat alle voetjes van de vloer gaan!!
Na het optreden zorgt Bessems PYRO Events voor een waanzinnige vuurwerkshow.

Op zondag 15 september begint de feestdag om 10.00 uur met een heilige “bevrijdings” mis in de kerk. Deze mis wordt opgeluisterd door ons eigen gospelkoor ASEMPA.
Tijdens de Mis maakt Fanfare St.Blasius een kleine rondgang door het dorp.
Na afloop van de rondgang en bij terugkomst, (plm 11.00 uur) verzorgt de Fanfare een manjefiek optreden op straat. Tijdens dit optreden worden door 2 dorpsgenoten ( Jo Nelissen en Frans Mingels) verhalen voorgelezen over de oorlog en bevrijding van Keer.

Rond de Klok van 12 uur verzorgt het Oranje Comité een grote Dorpsbrunch op straat. Een lange tafel wordt gevormd, en men kan plaats nemen om te genieten van de brunch. De brunch bestaat uit koffie/thee, broodjes, vlaai, beleg, brood uit een houtgestookte oven, eieren, jus d’orange, melk etc..
Ook voor de grote brunch dient men een Brunch bon te kopen. Net zoals de BBQ bon is deze te verkrijgen bij de 2 cafés, DA Drogisterij Peter Souren en bij Eetcafé op ‘t Indsje. De Brunchbon kost 10 euro. De verkoop van de Brunchbonnen loopt t/m woensdag 4 september. Dit i.v.m. inkoop.

Na de Brunch is er in Café d’n Auwen Toëwn een kleine foto tentoonstelling en zijn er enige voorwerpen te zien uit de 2e wereldoorlog. U kunt wederom genieten van de grote maquette van oud Keer, gemaakt door Jean Spronck ( va Mathieu).
Om 15.00 uur is er in de zaal van voorgenoemd café de film te zien van de 50 jarige bevrijding van Keer in 1994. Deze leuke en boeiende film duurt ongeveer 52 min. Wie herkent u nog in de film??

Het gehele weekend wordt er zowel bij beide cafés als op straat met consumptiebonnen gewerkt.
Bij slecht weer proberen wij zoveel mogelijk activiteiten door te laten gaan, wij wijken dan uit naar beide cafés. De BBQ en Brunch gaan altijd door!

Wij verzoeken u vriendelijk om in het hele dorp de vlag uit te hangen gedurende dit feestweekend.
Tevens vragen wij uw om niet uw auto’s te parkeren van Kerkstraat 85 t/m 139. U kunt uw auto’s parkeren op het Raadhuisplein en op de parkeerplaats tegenover de Friture.

Alle activiteiten vinden plaats t.h.v. de cafés en de kerk.
Het hele weekend is er heerlijk Amerikaans Bier te verkrijgen.
Voor kinderen is er een groot leger springkussen.
Voor wie op de foto wilt, is er de 1944 Selfie Corner.
Voor informatie en vragen kunt u ons altijd bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 
Locatie : Zie het bericht