Overige evenementen

Simpelveld--Bevrijdingsconcert

Zaterdag, 14. September 2019, 19:30
 

In september 1944 werd Zuid-Limburg bevrijd van de Duitse bezetters. De ergste verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog waren toen ook voor de inwoners van Simpelveld voorbij. Om de 75e verjaardag van dit heuglijke feit te vieren en om alle personen die het leven lieten om de bevrijding mogelijk te maken te herdenken, vinden door heel de regio evenementen plaats.

In Simpelveld hebben vier lokale verenigingen de handen in elkaar geslagen om de bevrijding te vieren. Heemkundevereniging De Bongard, Harmonie St. Caecilia, Mannenkoor David en Kerkelijk Zangkoor Harmonia organiseren samen een Bevrijdingsconcert op zaterdagavond 14 september.

Geschiedenis en Muziek gaan tijdens dit evenement hand in hand. Historicus Luc Wolters van de Heemkundevereniging neemt het publiek mee in een verhaal over de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog in Simpelveld, Limburg en Europa. De drie muziekverenigingen zorgen ervoor dat dit verhaal omlijst wordt met bijpassende muziek. Met foto’s en video’s wordt de bijpassende sfeer opgeroepen. Samen leidt dit tot een bijzonder mooi en afwisselend programma. De verschrikkingen van de oorlog, de verzetsdaden, de gevallenen en het vieren van de bevrijding komen allemaal aan bod in het verhaal en de muziek.

Dankzij een bijdrage van de Provincie Limburg en Gemeente Simpelveld is het concert gratis toegankelijk.

 
Locatie : Party Centrum Oud Zumpelveld
Irmstraat 23
Simpelveld
Limburg
6369VL
Nederland

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.