Overige evenementen

Eijsden--Vannacht naar dag

Donderdag, 12. September 2019, 06:05 - 07:05
 

Vannacht naar Dag is een muzikale vertelling over oorlog en vrede van zangeres en actrice Quirine Melssen. De performance begint een uur voordat de zon opkomt en speelt zich grotendeels af in het schemergebied tussen nacht en dag.

“Tijdens de performance komt de zon op en wordt het licht. Dit magische moment in de natuur geeft de voorstelling iedere keer een ander decor en maakt het tot een indringende belevenis.”

De oorlog kent vele verhalen. Quirine Melssen vertelt er enkele zoals de geschiedenis van haar moeder bij de slag om Arnhem, van Montgomery en het leger, van het Joodse kind dat gered wordt, van de Duitse beul en zijn kleinkind en van de Italiaanse partizaan die afscheid moet nemen van zijn geliefde. Indringende ervaringen van gewone mensen. De vertellingen zijn vervlochten met liederen.

De verhalen trekken een parallel tussen heden en verleden. Ze laten ons de onschatbare waarde van onze verworven vrede en vrijheid beseffen. Wat kunnen we leren van het verleden en welke keuzes maken we nu? Een gevoelige voorstelling over de transformatie van donker naar licht waarbij we tijdens het ontbijt onze verhalen en gedachten gaan delen.
€ 10,00 (incl. ontbijt)
vannachtnaardag.nl

 
Locatie : Ursulinenconvent
Breusterstraat 27
Eijsden
Limburg
6245EH
Nederland

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.