Overige evenementen

Margraten--fototentoonstelling Heemkundevereniging

Zondag, 17. Maart 2019, 13:00 - 17:00
 

Termaar - Sterre der Zee 
Een veelgehoord gezegde luidt: 'een foto zegt meer dan woorden'. Een foto uit het (verre) verleden verteld zelfs hele verhalen, of vormt veelal aanleiding om hele verhalen te vertellen. Dit is nu exact de reden waarom de Heemkunde Vereniging Margraten, jaarlijks een foto tentoonstelling organiseert. Dit jaar zal, in navolging van de zeer geslaagde editie van 2015, wederom onze doelkern Termaar als onderwerp uitgelicht gaan worden.

Bij het organiseren van een dergelijke activiteit streven wij er als vereniging altijd naar om dit op locatie tot stand te brengen. Aangezien er in Termaar niet gelijk een gemeenschapshuis, of andersoortige gelegenheid met zaal, voorhanden is was het zaak om op zoek te gaan naar een geschikte locatie. Na enig speurwerk zijn we er echter meer dan in geslaagd om een representatieve omgeving te vinden voor het tonen van een hoeveelheid aan historisch beeldmateriaal dat onder meer betrekking heeft op het thema Sterre der Zee.
De fototentoonstelling zal namelijk gaan plaatsvinden bij de boerderij Gen Höf 10 van de familie Lemmerlijn.

Op zondag 17 maart a.s. is iedereen hier van harte welkom om, onder het genot van een hapje en een drankje, te genieten van het vele foto- en filmmateriaal dat getoond zal worden, herinneringen op te halen en 'te keuvelle euver vreuger'. De poort zal open staan tussen 13.00-17.00 uur en de entree is zoals gebruikelijk een vrije gift.

Voor de mensen die uit de buurt komen hebben wij tenslotte het dringende verzoek om NIET met de auto te komen maar zoveel mogelijk lopend of per fiets, dit vanwege de beperkte hoeveelheid aan parkeergelegenheid.
Vrije gave
https://www.heemkunde-margraten.nl/fototentoonstelling-17-maart/ 

 
Locatie : Zie het bericht