Overige evenementen

Eijsden--Trio VIVACE

Zondag, 10. Maart 2019, 16:00
 

Zondag aanstaande zal het voorjaarsprogramma worden vervolgd. Het bekende VIVACE trio, met bekende solisten zal een prachtig programma uitvoeren. We hopen u te mogen ontvangen in de kapel van het Ursulinenconvent te Eijsden.
Aanvang van het concert is 16.00 uur, vanaf 15.30 uur is de kassa geopend en kunnen de kaarten tegen contante betaling worden gekocht. Reserveren kan natuurlijk ook, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Stichting Chrisjteijn presenteert voor de derde keer het Vivace Trio Dit trio is opgericht in 2003 door drie leden van het toenmalig Limburgs Symfonie Orkest, nu onderdeel van de philharmonie zuidnederland. Het Vivace Trio heeft zich verdiept in het rijke maar voor velen nog onbekende repertoire voor strijktrio’s en het is hun doel om dat repertoire aan het publiek te presenteren.

Siana Dragneva (viool), Jordan Schwartz (altviool), en Gabriel Arias Luna (cello) spelen deze zondagmiddag werken van Franz Schubert (1797-1828), Oscar van Hemel (1892-1981) en Ludwig van Beethoven (1770-1827).

Oscar van Hemel, Nederlands componist, geboren in Antwerpen studeerde compositie bij Willem Pijper (1930-1933). Hij was violist in het orkest van de toenmalige Nederlandse Opera. Van Hemel componeerde symfonieën, concerten en kamermuziek.

De musicoloog Jos Wouters beschreef de werken van Oscar Van Hemel als volgt:
"Een krachtige, opvallende opbouw van de thema's en een kleurrijke harmonie, die eigenlijk altijd de aantrekkingskracht hebben van een geordende tonaliteit die, samen met bi - en multitonale geluidscomplexen, zijn muzikale denken beheersen".

Een prikkelend programma om de op handen zijnde lente aan te kondigen!

De entree voor reguliere concerten bedraagt € 10,00 (kinderen tot 12 jaar € 2,50).


Meer informatie over het programma en de verdere activiteiten van Chrisjteijn vindt u onze website http://www.chrisjteijn.nl 

 
Locatie : Ursulinenconvent
Breusterstraat 27
Eijsden
Limburg
6245EH
Nederland

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.