Overige evenementen

Wittem--Heuvelland Cinema

Zondag, 17. Maart 2019, 20:00
 

THE FIRST MAN

Heuvelland Cinema presenteert de Amerikaanse biografische film “First Man ”

Het cinema-team van Rotaryclub Gulpen-Vaals draait op zondagavond 17 maart 2019 met trots de nu al historische dramafilm “First Man” uit 2018. De astronaut Neil Armstrong, overleden in 2012, heeft op 20 juli 1969 voor een legendarisch moment gezorgd door als eerste mens een stap op de maan te zetten. Inderdaad hij was “First Man”. In de deze biografische film, gebaseerd op het leven van deze beroemde ruimtevaarder neemt de regisseur Damien Chazelle ons mee in de wonderlijke wereld van de Amerikaanse ruimtevaartmissie, in de periode 1961-1969. Het is het verhaal van astronaut Neil Armstrong die in dienst van NASA deelneemt aan Apollo 11 – met maar één doel: mensen op de maan zetten.

De film volgt min of meer het verhaal opgetekend door de auteur James R. Hansen, die het boek “First Man – The Life of Neil Armstrong”, schreef. We volgen de legendarische reis van Armstrong die leidt tot de historische stap op de maan die gerust een van de gevaarlijkste in de geschiedenis van de ruimtevaart genoemd mag worden. Hiertoe behoren ook de offers die hij en het land moesten brengen. Een fascinerende biografische blik op een van de riskantste missies in de historie van de mensheid.

De Gerarduszaal van Klooster Wittem is open vanaf 19:30 uur en de film start om 20:00 uur in de Kloosterbibliotheek.
Halverwege wordt gepauzeerd om bij een Gerardusbier of een andere vochtige lekkernij te filosoferen over het verloop en het slot van de film.

Cast: Ryan Gosling – Claire Foy – Corey Stoll – Pablo Schreiber – Kyle Chandler en Jason Clarke.


Uw entreekaartjes kunt u online via de website bestellen zodat u verzekerd bent van een plaats. Ook verkrijgbaar aan de avondkassa, alleen contante betaling.
Bent u nieuwsgierig geworden kijk dan op www.heuvellandcinema.nl 

€ 12.50
U bent van harte welkom bij Heuvelland Cinema op zondagavond 17 maart 2019 in de sfeerrijke omgeving van de knusse bibliotheek van Klooster Wittem. Het betreft de 8e film in de nieuwe reeks kwaliteitsfilms van Heuvelland Cinema in de wintercyclus 2018/2019.

 
Locatie : Kloosterbibliotheek Wittem
Wittemer Allee 32
Wittem

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.