Overige evenementen

Wittem--Heuvelland Cinema met inleiding voor de film “The Guilty”

Zondag, 17. Februari 2019, 20:00
 

De jonge Deense Regisseur Gustav Möller maakt met zijn eerste langspeelfilm meteen furore…Maakt indruk! Wint prijzen! “The Guilty” is dan ook een spraakmakende film. De regisseur weet met minimale middelen een filmproduct te creëren met daarin een spanningsveld dat de hele film blijft voortduren. Het is vooral de kracht tussen wat de kijker ziet en wat hij/zij hoort. Hiermee toont Möller zijn indrukwekkend talent.

Het cinema-team van Rotaryclub Gulpen-Vaals draait op zondagavond 17 februari 2019 met trots de buitengewoon effectieve Deense thriller uit 2018, genaamd: The Guilty. De film speelt zich tussen vier muren af. In de schijnwerpers staat een politieagent die vanwege zijn betrokkenheid bij een geweldincident van de straat naar de meldkamer is overgeheveld in afwachting van het tegen hem aangespannen proces. Naast de enorme spanningen op zijn werk, worstelt agent Asger Holm privé met de puin in zijn eigen leven.

Aanvangstijd!
De Gerarduszaal is open vanaf 19:30 uur en de film start om 20:00 uur in de kloosterbibliotheek
De organisatie van filmavond heeft een spreker uitgenodigd. Dhr. Jef Notermans, medewerker van de 1 1 2 Meldkamer. Hij zal vooraf aan de film een presentatie verzorgen over de dagelijkse gang van zaken in de meldkamer. Daarna is er ruimte voor een Gerardus Bier of een andere vochtige lekkernij te filosoferen over het verloop van de film die we aansluitend aan de pauze gaan bekijken.

Verhaal:
Agent Asger Holm (Jakob Cedergen) is gespannen en voelt zich niet op zijn gemak in de alarmcentrale van de politie van Kopenhagen. Hij vindt ’t maar niks achter een bureau te moeten zitten en ook nog eens zonder pistool.
“The Guilty” speelt zich integraal tussen vier muren af, met slechts een personage in beeld. Alle actie gebeurt aan de andere kant van de telefoonlijn. En toch gaat het hier om een zenuwslopende thriller, enig in zijn soort en nooit eerder op deze wijze vertoond!
De toeschouwer houdt 85 minuten lang de adem in. De (voorlopig) van straat gehaalde agent die thans dienst moet doen als telefonist in een noodcentrale laat duidelijk blijken er geen barst aan te vinden. Zo wordt een beroofde man aan de telefoon zeer cynisch bejegend. En een man die net een overdosis nam, krijgt eerst op z’n donder alvorens een hulpdienst erop af wordt gestuurd. Máár die sfeer verandert totaal wanneer een noodkreet binnenkomt van Iben (Jessica Dinnage), een vrouw, die gezien haar precaire situatie – ze is ontvoerd – weinig kan zeggen. Wel kost het onze agent heel wat moeite met veel geblaas en gekreun om duidelijk te krijgen wat er aan de hand is.

Wat volgt is een bange race tegen de klok, met daar tussendoor tal van andere telefoontjes.

Cast: Asger Holm – Jessica Dinnage – Omar Shargawi – John Olsen en anderen

Reservering
Uw entreekaartjes kunt u online via de website bestellen zodat u verzekerd bent van een plaats.
Ook verkrijgbaar aan de avondkassa, alleen contante betaling.
Op de website kunt u zelfs uw vriendenlidmaatschap afsluiten.
U kunt “Vriend van Heuvelland Cinema” worden voor € 80,00.
Voor dat bedrag krijgt u acht toegangskaarten die gedurende één jaar geldig blijven. Dat betekent dus een korting van totaal € 20,00 oftewel € 2,50 per entreekaartje vergeleken met de toegangsprijs in de losse verkoop.
De vrienden-entreekaarten zijn niet persoonsgebonden en zijn vrijelijk te gebruiken. De kaarten zijn eveneens overdraagbaar.

€ 12,50

tickets: http://heuvellandcinema.nl/kaartjes-bestellen/

Techniek & organisatie: Rotary Club Gulpen – Vaals.
De opbrengst van de filmavonden van Heuvelland Cinema is bestemd voor enkele nieuwe goede doelen.
In de periode 2018 – 2020 zijn dat regionaal getinte projecten, te weten:
Hospice Martinus Mechelen – Stichting Leergeld Maastricht Heuvelland, besteding in het Heuvelland – Vaals Beweegt en Leven naast de Brouwerij, Gulpen.

 
Locatie : Kloosterbibliotheek Wittem
Wittemer Allee 32
Wittem

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.