Overige evenementen

Wittem--Heuvelland Cinema met 'Bankier van het verzet'

Zondag, 20. Januari 2019, 20:00
 

Heuvelland Cinema presenteert de biografische, Nederlandse oorlogsfilm “Bankier van het verzet”

…”Bankier van het Verzet” is bekroond met maar liefst vijf Gouden Kalveren…
De filmcrew van Rotaryclub Gulpen-Vaals draait die avond de nu al befaamde Nederlandse verzetsfilm uit 2018 “Bankier van het verzet”, over verzetsstrijders en de bankiers Walraven van Hall en zijn broer Gijsbrecht die in de Tweede Wereldoorlog de financiering van het verzet verzorgden. En daarbij hun eigen leven in de waagschaal stelden.

Aanvangstijd!
Vanaf februari 2018 is de aanvangstijd veranderd. In plaats van half negen in de avond worden toekomstige films opgestart om 20.00 uur. Halverwege wordt gepauzeerd om bij een Gerardus Bier of een andere vochtige lekkernij te filosoferen over het verloop en het slot van de film.

Verhaal:

Als bankier Walraven van Hall, stammende uit een patriciërsgeslacht, in de Tweede Wereldoorlog gevraagd wordt om zijn bankcontacten aan te spreken voor financiële bijstand aan het verzet in Nederland, aarzelt hij niet lang en komt in actie. Samen met zijn broer Gijsbrecht bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten voor het verzet. Verder bedenken zij de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis. Enorme sommen geld worden onder het oog van de bezetter uit de Nederlandsche Bank gesluisd. Ondertussen wordt jacht gemaakt op de verzetsstrijders en worden betrokkenen gearresteerd.Het is een meeslepend verhaal waar de spanning vanaf druipt.
Deze film uit 2018 van Joram Lürsen won dit jaar maar liefst vijf Gouden Kalveren. Voor de Beste Film, de Publieksprijs, Beste Production Design, Beste Vrouwelijke Bijrol voor Fockeline Ouwerkerk en Beste Acteur, Jacob Derwig.

Cast:

Barry Atsma – Fockeline Ouwerkerk – Jacob Derwig – Pierre Bokma – Mateo van der Grijn en Jaap Spijkers.

Reservering

Uw entreekaartjes kunt u vooraf via de website bestellen zodat u verzekerd bent van een plaats.
Bent u nieuwsgierig geworden kijk dan op www.heuvellandcinema.nl 

Entree : € 12.50

bestellen van tickets:

http://heuvellandcinema.nl/kaartjes-bestellen/?utm_source=Laposta&utm_campaign=Bankier+van+het+verzet&utm_medium=email 

U bent van harte welkom bij Heuvelland Cinema op zondagavond 20 januari 2019 in de sfeerrijke omgeving van de knusse bibliotheek van Klooster Wittem. Het betreft de 6e film in de nieuwe reeks kwaliteitsfilms van Heuvelland Cinema in de wintercyclus 2018/2019.

 
Locatie : Kloosterbibliotheek Wittem
Wittemer Allee 32
Wittem

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.