Overige evenementen

Simpelveld--Nieuwjaarsconcert 2019 van Sobornost

Zondag, 13. Januari 2019, 14:30
 

Nieuwjaarsconcert met Jokola in Simpelveld
Sobórnost zingt !
De vele supporters van het Slavisch Byzantijns koor Sobórnost kijken er altijd naar uit: het Nieuwjaarsconcert in de St. Remigiuskerk van Simpelveld. Steeds op de tweede zondag van het jaar.  Al vele jaren een traditie die honderden liefhebbers van koorzang, en met name van de Slavisch-Byzantijnse liederen, aantrekt. Sobórnost verrast dit jaar opnieuw met de keuze van een partner: het Koor Jokola uit Brunssum.

Het bekende repertoire van Sobórnost is al jaren in trek bij vele honderden zangliefhebbers. Dat blijkt uit het groot aantal aanwezigen dat door het jaar bij de vele uitvoeringen de zalen vult. Het blijkt vooral bij de seizoens-opening in het kloosterstadje.
Ook in 2019 is het entreebewijs tevens “betaalbon” voor een kop koffie of thee. Nu wordt die consumptie na het concert in Cultuurcentrum De Klimboom, Dr. Ottenstraat 46 aangeboden.

Zangkoor Jokola uit Brunssum, geleid door Ralph Hamer, is een gedreven popkoor, opgericht in 1981. Jokola staat bekend om zijn divers repertoire en frisse uitstraling. Kenmerk is ook de combinatie van een actueel met een klassieker repertoire; van Kensington en Pentatonix tot Bon Jovi en Queen. In 2016 heeft Jokola de titel “Limburgs koor van het jaar” gewonnen.
 
De vertolking van het Slavisch-Byzantijnse lied voert steeds meer bezoekers naar de concerten van Sobornost dat zich al jaren uitsluitend met deze muziek bezig houdt. In Simpelveld klinken anderhalf uur lang de imposante geestelijke werken van diverse beroemde componisten en eeuwenoude vrolijke en frivole volksliederen uit oost- Europa.
Het gemengd koor Sobornost is bijzonder snel uitgegroeid tot een veelgevraagd ensemble. Dat resulteerde vooral in Duitsland en Nederland, maar ook in België (o.a. basiliek van Tongeren) in een indrukwekkende serie concerten in beroemde kerken (o.a. de Kaiser- und Mariendom van Speyer) en concertzalen.
In de Russisch Orthodoxe Kerk wordt de Goddelijke Liturgie in het Oud Slavisch gebeden en gezongen. Deze schitterende en aangrijpende muziek wordt altijd a capella gebracht. De meeste toehoorders worden door de mystiek en de melancholieke klanken emotioneel geraakt en voelen zich daardoor nauwer betrokken bij de Liturgie.
Sobornost is een oud Russisch woord dat moeilijk te vertalen is. Het staat voor vele positieve vormen van saamhorigheid, vriendschap en eendracht. Dat het jongste koor van Kerkrade koos voor dit woord als naam, tekent de sfeer in de vereniging. In die sfeer zal een belangrijke verklaring te vinden zijn voor de snelle groei die Sobornost beleefde in kwaliteit en kwantiteit.

€ 10, 00
in de voorverkoop  € 8,00

Entreekaarten zijn nu reeds te reserveren of te verkrijgen bij secretaris Joseph Didden van Sobórnost, Markt 86, Simpelveld, tel. 045-5441892 of per mail te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

www.sobornost.nl 

 
Locatie : Remigiuskerk
Pastoriestraat 2
Simpelveld

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.