Overige evenementen

Ubachsberg--Openingsconcert Fanfare St. Cecilia

Zaterdag, 5. Januari 2019
 

Opening gerenoveerde Auw Sjoeël
De verbouwing van de Auw Sjoeël is klaar. Het monument is na een lange renovatie omgetoverd in een prachtig Multifunctioneel Centrum! De opening wordt gevierd van 5 t/m 26 januari, waarbij de fanfare op de 5e met een Openingsconcert de aftrap geeft.

Op 20 januari is er van 12.00-17.00 uur een Open Dag met presentaties van alle gebruikers, live muziek en informatiestands. Wethouder Ruud Braun en Frank Guldemond (voorzitter van het Stichtingsbestuur) zullen rond 13.00 uur officieel 'het lintje doorknippen'.

Overigens is de ingrijpende renovatie niet van een leien dakje gegaan. De initiatiefnemers zijn er – inclusief de voorbereidingen – vanaf 2013 mee bezig geweest. Enkele tegenvallers en aanvullende wensen waren van invloed op het bouwbudget en de oplevering. Zo werd er in het uit 1919 stammende monument o.m. aanzienlijk meer asbest aangetroffen dan verwacht, bleek het dak toe aan een volledige opknapbeurt en werd ‘tijdens de rit’ de integratie van een gymzaal in het gebouw gevraagd. Een en ander hield in, dat niet alleen de oplevertermijn verdubbelde, maar evenzeer de totale bouwsom.

Ondanks de malheuren kan Ubachsberg nu wel trots én blij zijn met de eigentijdse gemeenschapsvoorziening in het hart van het dorp. Er was immers al lang behoefte aan een ontmoetingsplek vóór en dóór inwoners, een plek voor jong en oud! Alle betrokkenen – de gemeente, de bouwers, het stichtingsbestuur, de verenigingen en vele vrijwilligers – hebben dan ook met een positieve instelling, veel geduld en begrip, draagvlak en eensgezindheid aan een succesvolle realisatie gewerkt. Tijdens de werkzaamheden zijn bovendien nieuwe samenwerkingen tussen verschillende groeperingen ontstaan en de verwachting is dat die ontwikkeling dóórzet. De ‘eigen kracht’ is meer dan ooit voelbaar in Ubachsberg en daar draagt het MFC alleen maar aan bij.

Overigens heeft niet alleen de gemeente Voerendaal een substantieel bedrag in de verbouwing geïnvesteerd. Ook de voormalige gebruiker fanfare St. Cecilia en de Stichting MFC – waarin vrijwel alle verenigingen van het dorp vertegenwoordigd zijn – hebben een forse duit in het zakje gedaan. Zo was de Stichting o.a. verantwoordelijk voor de complete inrichting en de opzet van een exploitatieplan voor de Auw Sjoeël. Het werkbudget van de Stichting MFC is bijeengebracht door bijdragen uit het Oranjefonds, het VSB-fonds, het Coöperatiefonds Rabo Zuid Limburg en het Fonds van Sociale Instellingen.

Daarnaast is bij het afscheid van huisartsenechtpaar Yvonne en Frank Guldemond door patiënten en relaties geld gedoneerd voor een kunstwerk in het nieuwe gebouw. Dit kunstwerk, gemaakt door Josien Huynen uit Ubachsberg, wordt tijdens de officiële opening op 20 januari onthuld.

Van alles te doen
Tijdens de openingsmaand van MFC De Auw Sjoeël organiseren diverse verenigingen een feestprogramma. In het kort:
• 5 januari: Openingsconcert Fanfare St. Cecilia, vanaf 20 uur
• 6 januari: Nieuwjaarsreceptie Ouderenvereniging 14 - 17 uur
• 7 t/m 11 januari: Open Huis activiteiten Ouderenvereniging
• 8 januari: Startactiviteiten de Burgerij vanaf 10 uur
• 8 januari: Multivision Show Tanzania vanaf 19 uur
• 20 januari: Officiële opening + Open Dag 12 - 17 uur
• 26 Januari: Jeugdzitting + Jeugdprinsenproclamatie vanaf 14 uur

Tijdens de Open Dag presenteren de gebruikers zich aan de Ubachsbergse gemeenschap. Deelnemers zijn de Burgerij, schutterij St. Hubertus, fanfare St. Cecilia, de Ouderenvereniging, de Heemkundevereniging, Zij-Aktief, de Zonnebloem, PuurYogaGeluk, de Judovereniging Ju-No-Kata, Peuteropvang ‘De Eerste Stap’ en Bonsai Zuid Limburg.
Vanaf 13:30 uur wordt er tevens live gemusiceerd door Méghan Janssen, Luc Wiertz, Benny Stienen, het trio Puur met Tessa Smeets en combo’s uit de fanfare.

http://www.mfcubachsberg.nl/ 

 
Locatie : De Auw Sjoeël
Oude Schoolstraat 33
Ubachsberg

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.