Overige evenementen

Houthem/St. Gerlach--20e- en 21e- eeuws met een Latin twist op de Schaelsberg

Zondag, 7. April 2019, 14:00 - 16:00
 

Ontdek de voormalige kluizenaarswoning boven op de berg midden in het bos. Ervaar de rust en de stilte en geniet van de muziek. In De Kluis laten harpist Bob Heuvelmans en klarinettiste AnnaMarie Ignarro een 20e- en 21e- eeuws programma met een Latin twist horen.

Kluizenaars op de top
De Däölkesberg beklimmen is een belevenis op zich. Het voetpad met slingerend trappenwerk leidt langs prachtige Zuid-Limburgse natuur met magnifieke uitzichten. Bovenop wacht nog een verrassing: De Kluis, voormalig eenmansklooster met aangebouwd kapelletje. Tussen 1687 en 1930 woonden hier achtereen zestien kluizenaars.

 

Je wordt ontvangen met koffie en thee. en er is tijd om een kijkje in de Kluis te nemen.

Latin twist
Harpist Bob Heuvelmans en klarinettiste AnnaMarie Ignarro spelen een 20e- en 21e- eeuws programma met een Latin twist. Van hartstochtelijke tango's en melancholieke melodische muziek tot klanken die fladderen van oor naar oor. AnnaMarie Ignarro is Italiaanse en groeide op in verschillende culturen. Ze studeerde onder andere in de Verenigde Staten en Gent. Bob Heuvelmans studeerde harp in Maastricht, Gent en Oslo. Hij werkte met het orkest van De Vlaamse Opera en van André Rieu. De twee ontmoetten elkaar tijdens hun studie en zijn goede vrienden. Hun wederzijdse passie voor kamermuziek leidde tot de oprichting van hun Duo Sueño Espectral.

Bob heeft de mogelijkheid gekregen om na ruim 10 jaar bruikleen, zijn Aoyama-harp van het NMF aan te kopen.

Programma
14.00 - 15.00 uur: Rondkijken bij De Kluis
15.00 - 16.00 uur: Concert Duo Sueño Espectral
AnnaMarie Ignarro, klarinet
Bob Heuvelmans, harp

G. Fauré – Impromptu voor harp
T. Solitro – Love’s Astronomy
F. Poulenc – Romanza voor klarinet en piano (arr. B. Heuvelmans)
A. Segal - Dialogue
C. Michans – Muziek voor harp en klarinet
H. Badings – Cavatina
A. Piazzolla – Histoire du Tango

Praktische informatie
Rijd vanaf Walem de Kleineweg in tot aan de bosrand. Daar ligt een parkeerplaats. Vandaar te voet verder naar De Kluis.

Neem eventueel een kussentje en een vest mee, het kan fris zijn in De Kluis.

De Kluis is ook helemaal te voet bereikbaar vanuit Valkenburg, langs de Geul en dan omhoog naar De Kluis. Denk dan wel aan wandelschoenen en een zaklantaarn voor op de terugweg.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten
Op 5, 6 en 7 april 2019 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de tweede editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op meer dan 20 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Muziek, cultureel erfgoed en natuur komen samen in dit festival. In één weekend zijn er maar liefst 75 concerten!
€ 25,00
Ledenprijs € 20,00
https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/genhoes/agenda/20e-en-21e-eeuws-met-een-latin-twist-op-de-schaelsberg#2019-04-07T14:00 

 
Locatie : Heiligdom Houthem St. Gerlach
Onderstestraat 1
Houthem St. Gerlach
Limburg
6301KA
Nederland

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.