Overige evenementen

Houthem/St. Gerlach--Joachim Eijlander in De Kluis

Zaterdag, 6. April 2019, 19:00
 

Ontdek de voormalige kluizenaarswoning boven op de berg midden in het bos. Ervaar de rust en de stilte en geniet van de muziek. In De Kluis brengt Joachim Eijlander twee cellosuites van Bach ten gehore.

Kluizenaars op de top.
De Däölkesberg beklimmen is een belevenis op zich. Het voetpad met slingerend trappenwerk leidt langs prachtige Zuid-Limburgse natuur met magnifieke uitzichten. Bovenop wacht nog een verrassing: De Kluis, voormalig eenmansklooster met aangebouwd kapelletje. Tussen 1687 en 1930 woonden hier achtereen zestien kluizenaars. Je wordt ontvangen met koffie en thee. en er is tijd om een kijkje in de Kluis te nemen.

Solo cello
Toen cellist Joachim Eijlander hoorde dat hij in De Kluis kon komen spelen, was hij direct enthousiast. Het eenmansklooster leent zich perfect voor een solo cello recital. Speciaal voor deze plek stelde hij een programma samen: intiem en levendig, virtuoos en introvert.

Joachim Eijlander (1975) is een grote naam op de cello. Hij volgde muziekstudies in Utrecht, Amsterdam en Berlijn, en speelde samen met vele gerenommeerde musici, waaronder Inon Barnatan, Karl Leister en Zuill Bailey. Als cellodocent en kamermuziekcoach was hij verbonden aan vooraanstaande conservatoria en festivals in Europa en de VS. Samen met pianiste Anastasia Safonova treedt Joachim als duo op. Lange tijd speelde hij op een Italiaanse 19e-eeuwse cello uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Onlangs kon hij door middel van crowdfunding een eigen instrument verwerven. Van het NMF speelt hij met een zeldzame en kostbare strijkstok, gebouwd door Nikolaus Kittel in Sint-Petersburg rond 1850.

Programma
19.00 uur: Rondkijken bij De Kluis
20.00 - 21.00 uur: Concert van Joachim Eijlander, cello
Bach – Cellosuite nr. 3 in C, BWV 1009
Bach – Cellosuite nr. 5 in c, BWV 1011

Praktische informatie
Rijd vanaf Walem de Kleineweg in tot aan de bosrand. Daar ligt een parkeerplaats. Vandaar te voet verder naar De Kluis.
Neem eventueel een kussentje en een vest mee, het kan fris zijn in De Kluis.
De Kluis is ook helemaal te voet bereikbaar vanuit Valkenburg, langs de Geul en dan omhoog naar De Kluis. Denk dan wel aan wandelschoenen en een zaklantaarn voor op de terugweg.
NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten
Op 5, 6 en 7 april 2019 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de tweede editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op meer dan 20 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Muziek, cultureel erfgoed en natuur komen samen in dit festival. In één weekend zijn er maar liefst 75 concerten!
€ 25,00
Ledenprijs Natuurmonumenten € 20,00
https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/genhoes/agenda/joachim-eijlander-de-kluis#2019-04-06T19:00 

 
Locatie : Heiligdom Houthem St. Gerlach
Onderstestraat 1
Houthem St. Gerlach
Limburg
6301KA
Nederland

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.