Overige evenementen

Epen--Kerst in het Geuldal

Zondag, 16. December 2018
 
2018-12-16kerst-in-het-geuldal-epen.jpg

In Epen heeft u op zondag 16 december de kans om een Kerstevenement te beleven dat u het echte Kerstverhaal laat zien en horen. Het betreft een unieke Kerstwandeling onder de naam “Kerst in het Geuldal”. De bezoekers worden door gidsen geleid langs tal van prachtige plekjes in de omgeving waar steeds een onderdeel van het kerstverhaal wordt uitgebeeld. Tijdens de wandeling horen de wandelaars de profeten, zien Jozef en Maria op zoek naar een herberg, ontmoeten de herders en koningen, zien fluit spelende nomaden, dansende engeltjes en Romeinse soldaten. Muzikanten en zangers zorgen er voor dat het kerstgevoel compleet is. De sfeervolle tocht is ongeveer vier kilometer lang (anderhalf uur lopen) en is ook geschikt voor gezinnen met kinderwagens. De wandeling is uitgesplitst in een middag- en een vroege avondversie.

De middagversie vindt plaats tussen 12:30 uur en 15:00 uur, de avondversie tussen 16:00 uur en 19:00 uur. Ieder kwartier start een groep wandelaars van ongeveer vijftig personen, die halverwege de wandeling warme chocolademelk met kerstbrood krijgt aangeboden. De wandeling wordt afgesloten met een bezoek aan de levende kerststal op het Patronaatsplein. Vervolgens kunt u onder het genot van een hapje en een drankje nagenieten van het geheel bij de kleine Kerstmarkt in het Patronaat.

Kaarten kosten €9,00 per persoon (inclusief warme chocolademelk, kerstbrood en een consumptiebon te besteden in het Patronaat) en zijn te verkrijgen bij Herberg Peerboom aan de Wilhelminastraat 11 te Epen (tel 043-4552121). Kinderen t/m 7 jaar zijn gratis. Heeft u genoeg gezien van alle commerciële kerstevenementen in de regio? Kom dan naar Epen op zondag 16 december waar honderden vrijwilligers u het echte Kerstverhaal laten beleven tijdens de wandeling “Kerst in het Geuldal”.

 
Locatie : Herberg Peerboom
Wilhelminastraat 11
Epen

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.