Overige evenementen

Houthem--data Kerstactiviteiten: concerten, expo, etc

Dinsdag, 1. Januari 2019
 
2018-12-02adventsconcert-in-stgerlachuskerk-te-houthem.jpg

Kerstactiviteiten in het heiligdom St-Gerlach.
Van 7 december t/m 1 januari vindt er in het heiligdom St-Gerlach een kerststallententoonstelling plaats met als thema: Geef het licht van het kerstkind door!
Het kerstkind geeft het licht door aan alle kwetsbare kinderen voor wie het leven vaak donker is. Deze kinderen verlangen naar een uitgestoken hand, een warm hart en een sterke schouder. We denken aan: de straatkinderen in Zuid-Afrika, de werkende kinderen in Colombia, de weeskinderen in Oekraïne, de oorlogskinderen in Myanmar, de vluchtelingenkinderen in Syrië, Libanon en Jordanië
De kerstallen, van pastoor van Oss uit Schimmert, komen uit bovengenoemde landen. We vragen u om tijdens het bezoek even stil te staan bij de erbarmelijke situatie waarin deze kwetsbare kinderen van over de hele wereld gedwongen zijn te leven. Voor hen is er geen kerstmis. Laten wij................ het licht doorgeven!
Planning andere advent en kerstactiviteiten
2/12 adventsconcert 16.00 u
7/12 kerstmarkt olijfhouten beelden uit Israel en kerstkaarten
16/12 Traditioneel kerstconcert 14.30 u
23/12 kerstconcert Femmes Vocales 15.30 u
25/12 kerstviering 09.30 u
26/12 kerstconcert chateau 15.00 u
1/1 Nieuwjaar wensen in parochiezaal 10.30 u
5/1 start Gerlachusoctaaf 10.00 u

beide kerstdagen en nieuwjaar aangepaste openingstijden: 12.00-14.30 u

Op zondag 2 december om 15.00 uur ( tot 16.15 uur) is er een Adventsconcert in de St.Gerlachuskerk te Houthem dat georganiseerd is door de Stichting Kerkconcerten Houthem St.Gerlach. Het wordt uitgevoerd door de organist Jo Louppen uit Kerkrade en het vocaal ensemble "Capella Sine Nomine".

Jo Louppen rondde in 1990 zijn Conservatoriumstudie in Maastricht af. Daarna volgde hij diverse workshops, cursussen en masterclasses. Met grote regelmaat treedt hij op als solist en als begeleider bij concerten en opnames. Het vocaal ensemble Capella Sine Nomine bestaat uit een aantal professionele en semiprofessionele musici, die zich tot doel hebben gesteld meerstemmige vocale muziek op hoog niveau uit te voeren.

Op het programma staan orgelsolo werken van J.S. Bach, L.C. Daquin, B. Matter en D. Buxtehude. Het koor brengt werken ten gehore van: G.P. da Palestrina, P. de Cristo, H.L. Hassler, A. Bruckner, M. Reger, A. de Klerk, C. Orff, J. Tavener en B.Matter. De toegang tot dit concert is vrij, doch een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten wordt zeer op prijs gesteld.

Op zondag 16 december, aanvang 14.30 uur stipt, vindt in de monumentale Gerlachuskerk, voor de het 36e keer het sfeervolle kerstconcert plaats met medewerking van Zangvereniging Orphée, Orphée Social Singing, de Brassband St.Gerlach, het kerkkoor Sint Caecilia en het Quintet Something Blue. Orgel: F. Pieters en blokfluit: Inez Frey. Na afloop gezellig samenkomen in het gemeenschapshuis De Holle Eik.

 

www.st-gerlach.nl 

 
Locatie : Heiligdom Houthem St. Gerlach
Onderstestraat 1
Houthem St. Gerlach
Limburg
6301KA
Nederland

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.