Overige evenementen

Voerendaal--Ochtendwandeling kastelentocht

Zondag, 25. November 2018, 09:30
 
2018-11-24ochtendwandeling-kastelentocht.jpg

Ochtendwandeling omgeving Voerendaal, kastelentocht IVN De Oude Landgraaf

Op zondag 25 november a.s. organiseert IVN De Oude Landgraaf een mooie wandeling door het kastelen rijkdom van Voerendaal. Het gebied van Voerendaal wordt doorsneden door de Geleenbeek en is van oudsher waterrijk en drassig. Zeker voor de middeleeuwen een geschikt gebied om een kasteel te bouwen. Een kasteel werd zodanig gebouwd dat het meerdere functies had, verdedigbaar en bewoonbaar voor meerdere mensen. Tevens kon het dienen als militaire basis. Omgeven door een gracht met ophaalbrug konden de bewoners zich verdedigen tegen plunderingen en belegeringen.

Thans hebben zij deze functie niet meer nodig en maken de kastelen deel uit van het cultureel erfgoed en geven een bijzonder fraai element in een natuurlijke omgeving. Naast kastelen en mooie natuur in Voerendaal heeft de gemeente nog een bijzonderheid. In 1049 heeft paus Leo IX de St. Laurentiuskerk ingewijd en is daarmee de enige kerk in Nederland die door een Paus is ingewijd. Naast de bijzondere kerk en kastelen kan er genoten worden van de natuur die nu op een andere manier zich laat zien. De bomen zijn hun blad kwijt en laten nu hun vorm zien zoals ze zijn. Dus niet ingepakt in het groen.

Gestart wordt om 09.30 uur vanaf de parkeerplaats nabij het winkelcentrum Borenburg, Furenthela 16, Voerendaal. Carpoolen om 09.00 uur vanaf de RABO-bank in Op de Kamp, Landgraaf. De wandeling is ca 7,5 km en de duur is ca. 2,5 uur. De geplande wandeling is vooral aantrekkelijk om te ervaren hoeveel kastelen op een relatief klein oppervlak te bewonderen zijn in een mooie natuurlijke omgeving. Voor meer informatie: tel. 045 5322273, Jos Littmann.

http://www.ivn.nl/afdelingen/de-oude-landgraaf 

 
Locatie : Zie het bericht