Overige evenementen

Valkenburg--'De Grens' - Ekatarina Levental

Zondag, 11. November 2018, 15:30 - 00:00
 
50e0f9a6-0636-4794-b805-a05f14bec1d8.jpg

Ekaterina Levental zorgt voor een bijzondere bijdrage aan Festival Vocallis 2018. Ze is namelijk op één dag maar liefst tweemaal onze gast en 'vertelt' dan haar persoonlijke verhaal in twee delen. Zo brengt Ekaterina op zondag 11 november in de ochtend het vertelconcert DE WEG in Beek en 's middags het vertelconcert DE GRENS in Valkenburg. Dat is natuurlijk erg bijzonder!

Ekaterina Levental studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Ze maakt op dit moment carrière als operazangeres en theatermaker. Ze werkte als soliste met muziektheatergezelschappen als LOD, Opera Trionfo, Jan Fabre/Troubleyn, Hollands Diep Dordrecht en Opera Spanga.

De Grens, het verhaal over een vrouw die in staat is te vechten tegen het lot
Datum: Zondag 11 november 2018
Aanvang: 15.30 uur
Locatie: De Post (voormalig postkantoor aan de Lindenlaan 17-19) Valkenburg
Kaarten voor het prachtige vertelconcert De Grens kosten € 19,00 (excl. € 0,99 servicekosten) en zijn te koop via:https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/ticketshop/event/7F82E2FA9034/1
Muziektheatervoorstelling De Grens is het vervolg op de succesvolle voorstelling De Weg.

De Grens is gebaseerd op dagboekfragmenten van Ekaterina Levental, uit de periode waarin ze als 16 jarige vluchteling aankwam in Nederland. In een indrukwekkende one-woman show vertelt ze over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in een maatschappij waar ze geen deel van kan zijn. We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander, met veel humor en begrip. Ekaterina laat op ontroerende en confronterende wijze zien hoe het leven is in een niemandsland, als enkel de hoop nog rest. Met dank aan regisseur Chris Koolmees.

De Grens begint daar waar De Weg eindigt. Een jonge vrouw, die vecht voor haar bestaansrecht, dwars door grenzen, voorbij het oordeel. De Grens vertelt je een waargebeurd en hoopvol verhaal, opgetekend aan de rand van Nederland, met humor en prachtige muziek.

Dit concert is tot stand gekomen in samenwerking met Openluchttheater Valkenburg.

Daarvoor kunt u in Beek luisteren naar het eerste deel:
De Weg, een verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop
Datum: Zondag 11 november 2018
Aanvang: 11.00 uur
Locatie: Protestantse Kerk Beek
Kaarten voor het prachtige vertelconcert De Weg kosten € 19,00 (excl. € 0,99 servicekosten) en zijn te koop via:https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/ticketshop/event/98F79D0C6A48/1
In deze persoonlijke muziektheatervoorstelling neemt zangeres en harpiste Ekaterina Levental het publiek mee op de weg die zij als tiener aflegde. Deze weg leidde haar van land naar land, toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie door oplaaiend antisemitisme niet in Oezbekistan konden blijven.

Ekaterina speelt harp, zingt, danst en vertelt over haar afkomst en hoe die van de ene op de andere dag zo bepalend werd voor haar leven. Ze vertelt hoe ze op haar weg zocht naar het sprookje, zoals ze dat kende uit het theater. En hoe ze steeds gedreven werd door een onuitputtelijke veerkracht, en hoop. Dit alles geïllustreerd met prachtige muziek.

€ 19,00

 
Locatie : De Post
Lindenlaan 17
Valkenburg
6301 HA

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.