Overige evenementen

Gulpen--Hubertusmarkt met Paardenzegening

Zaterdag, 3. November 2018, 10:00 - 17:00
 

Op zaterdag 3 november 2018 van 10.00 tot 17.00 uur vindt in Gulpen wederom de traditionele Hubertusmarkt plaats!

Cittaslow
Hoe mooi past deze traditionele Hubertusmarkt in onze cittaslow-gedachte. Gulpen-Wittem, het kloppend hart van het Heuvelland. Een kleinschalige, gastvrije gemeente die elk seizoen verrast. Waar je kunt proeven en genieten van kunst, cultuur en streekproducten. Waarvan er op deze markt zo veel aanwezig zijn. Een mooie traditie die we graag in stand houden. In Gulpen-Wittem zijn we samen in verscheidenheid.

Heilige mis en paardenzegening
De Hubertusmis start om 10.00 uur in de St. Petruskerk. Dit is het begin van de Hubertusmarkt.
De Jachthoornblazers St. Hubertus uit Nieuwenhagen en het Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Gregorius luisteren de mis op.
Na afloop van de mis vindt de paardenzegening plaats aan de voorzijde van het gemeentehuis. Daar staan de paarden opgesteld om door de deken gezegend te worden.

Beestenboel op het Prins Willem Alexanderplein
Verschillende organisaties maken de bezoekers wegwijs in alle aspecten die van doen hebben met het beheer van de natuur. Een valkenier, hoefsmid, imker, het IVN, de jagersvereniging, boomkwekers, een schaapherder met zijn kudde en nog veel meer zijn op het plein vertegenwoordigd. En wat te denken van de stichting Zuid Limburgs Trekpaard met een aantal rasechte paarden. Vanaf het plein kunnen gratis rondritten worden gemaakt per koets. De kinderen kunnen daar ook een ritje maken op een pony. Verder staat op het plein een mooie kinderboerderij waar alle dieren mogen worden geknuffeld.

Markt met vele honderden standplaatsen
Ook dit jaar zijn vele marktkooplieden, afkomstig uit het hele land, aanwezig. Bij de vele honderden standplaatsen is van alles te koop. Van dameskleding tot handige gadgets, van schoenen tot vers gerookte paling en tal van andere streekproducten. Daarnaast zijn twintig standwerkers op de markt aanwezig. Door een deskundige jury worden de standwerkers beoordeeld. Een groot aantal oude ambachten met traditioneel handwerk geven de Hubertusmarkt een bijzonder karakter.

Ook de plaatselijke winkeliers pakken uit
Vele tientallen winkeliers uit Gulpen hebben tijdens de markt voor de bezoeker mooie aanbiedingen. Diverse lekkere hapjes uit binnen- en buitenland worden ter plekke gereedgemaakt. Eveneens staat de Gulpense horeca voor de bezoekers klaar met een gevarieerd culinair aanbod.

Vervoer en bereikbaarheid
Vermijd de parkeerdrukte en kom met het openbaar vervoer naar Gulpen. Komt u toch met de auto? Vanaf het parkeerterrein bij Klooster Wittem rijden er de hele dag gratis pendelbussen voor bezoekers van de Hubertusmarkt. Wederom wordt de Hubertusmarkt mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van een aantal sponsoren, waaronder de plaatselijke horecavereniging.

De Hubertusmarkt staat al jaren garant voor een bijzondere sfeer en gezelligheid.
Dus bezoek de Hubertusmarkt op zaterdag 3 november 2018 en laat u verrassen!

Kom met uw paard naar de paardenzegening
De paardenzegening is een oude traditie, welke niet verloren mag gaan! Aan dit stukje ‘cultureel erfgoed’ besteden we daarom wat extra aandacht. Heeft u een paard? Dan nodigen wij u van harte uit om met uw paard deel te nemen aan de paardenzegening op 3 november. Jongeren onder de 16 die deelnemen met hun paard ontvangen als blijk van waardering een leuke attentie.

Wilt u deelnemen? Meld u dan aan!
Stuur dan een e-mail met uw naam, telefoonnummer, adres en het aantal paarden waarmee u wilt deelnemen aan de zegening naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  De aanmeldingen zullen op volgorde van binnenkomst worden behandeld.

 
Locatie : Zie het bericht