Overige evenementen

Mamelis--Heemkunde excursie 't Loak

Zaterdag, 27. Oktober 2018, 13:00
 

Mamelis, ‘t Loak

Een excursie met beeldmateriaal over de geschiedenis van Mamelis (Lemiers, gemeente Vaals), door Leo Heijenrath, broeder Lambertus en René Kremer. In Mamelis (parkeren bij B&B tante Toos, Mamelis 29)

Op zaterdag 27 oktober a.s. organiseren onze heemkundevrienden van Heemkundekring “De Auw Kapel” in Lemiers een rondleiding door Mamelis, “ ‘t Loak”. Ooit was Mamelis, in “ ‘t Loak”, dé oversteekplaats voor de Romeinse legers en pelgrims die tussen Aken en Maastricht reisden.

De excursie zal voor een groot deel gewijd zijn aan de geschiedenis van Mamelis en haar bewoners. Dhr. Leo Heijenrath, broeder Lambertus en René Kremer zullen o.a. aan de hand van fotomateriaal hun kennis over Mamelis met u delen.

Leden van heemkundevereniging De Bongard zijn voor deze excursie van harte uitgenodigd en betalen een bijdrage van €2,-. Niet leden zijn natuurlijk ook welkom, maar aan hun wordt een bijdrage van €5,- per persoon gevraagd.

In verband met beperkte plek is aanmelden noodzakelijk. U kunt zich aanmelden middels een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 
Locatie : Abdij Sint Benedictusberg (Copy)
Mamelis 39
Lemiers
6295 NA

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.