Overige evenementen

Eijsden--Beleefweekend

Vrijdag, 26. Oktober 2018
 
flyer_beleefweekend2018-website.jpg

Nacht van de Nacht & Dag van de Stilte
Bezinnen, proeven, horen, zien, bewegen en cultuur….. dat zijn de jaarlijkse ingrediënten van het Beleefweekend in het laatste weekend van oktober. Een heel weekend vol zinnenprikkeling en activiteiten voor iedereen van 0 tot 100. Het Beleefweekend is dit jaar alweer voor de achtste keer in de gemeente Vaals maar nieuw dit jaar is, dat ook in de gemeente Gulpen-Wittem en de gemeente Eijsden-Margraten het Beleefweekend zal plaatsvinden. Een prachtig groot decor voor dit mooie evenement.

Waarom een Beleefweekend?
Ieder jaar vindt in het laatste weekend van oktober de landelijke Nacht van de Nacht en de landelijke Dag van de Stilte plaats. Een weekend dat niet zomaar is gekozen want in dit weekend gaat de klok terug naar de wintertijd en hebben we een uur extra. Een uur dat op de zondag tussen 11.00 en 12.00 uur wordt ingevuld met een landelijk stilte-uur. Het is een uitnodiging aan iedereen om stil te staan en stil te zijn. Om alleen of samen met anderen te genieten van de stilte!
De Nacht van de Nacht (dit jaar alweer voor de 14de keer) is een jaarlijks evenement georganiseerd door Natuur- en Milieufederaties. Er worden door het hele land evenementen georganiseerd in het donker en honderden bedrijven en gemeenten doven lichten van gebouwen en reclameverlichting.

Wat kun je doen tijdens het Beleefweekend?
Je hebt de keus uit heel veel verschillende activiteiten om al je zintuigen te verwennen. Voor de frisse buitenlucht ga je mee met één van de stilte, belevings-, relax,- of bezinningswandelingen, of doe je mee aan één van de yogalessen in de buitenlucht. Creatief bezig zijn met o.a. schilderen of ervaren hoe het is om zelf schapen te drijven.

In het donker de stilte van de natuur en het donker van de nacht beleven doe je natuurlijk met een lantaarntocht of avondwandeling. Bij sfeervol kaarslicht geniet je van een heerlijk diner of beleef je de mysterieuze wereld van sprookjes.

Zoeken naar stilte kan het hele weekend in diverse vormen; bijvoorbeeld tijdens een stiltewandeling, een ontspannende massage of het kleuren van mandala’s. Verwen je oren met stilte tussen de (muziek)noten en luister naar prachtig pianospel of misschien ga je wel buiten zingen om zo nog eens extra een moment van stilte te ervaren.

Zelf een activiteit organiseren tijdens het Beleefweekend?
Heb je een activiteit die kan plaatsvinden in de gemeente Vaals, Gulpen-Wittem of Eijsden-Margraten en denk je dat deze binnen het Beleefweekend past? Neem dan contact op met de organisatie van het Beleefweekend; Jacqueline Koorenhof om de mogelijkheden door te spreken. (06 201 4 88 55 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur een bericht via
www.facebook.com/beleefweekendheuvelland 

 
Locatie : Zie het bericht