Overige evenementen

GULPEN--Mosa saxofoonkwartet

Zondag, 7. April 2019, 11:30
 

Stichting Muziek Klassiek Gulpen

Mosa Saxofoonkwartet o.l.v. Roy Hovens 

Op het programma staan werken van J. S. Bach, M. Ravel en P.I. Tschaikowski.

Aanvang: 11.30 uur (Kassa open vanaf 10.45 uur)
Entree: € 15,00 (incl. een consumptie naar keuze)


Roy Hovens
kreeg zijn eerste saxofoonlessen bij de Harmonie Sinte Cécile te Eijsden. Hij had vervolgens les van Jan Dobbelstein, saxofonist bij de Koninklijke Militaire Kapel. Daarna studeerde hij saxofoon aan het Maastrichts Conservatorium bij Adri van Velsen, tenorsaxofonist van het Nederlands Saxofoonkwartet. Tenslotte zette hij zijn studie voort aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Leo Van Oostrom, sopraansaxofonist van het Nederlands Saxofoon Kwartet. In 1996 sloot hij zijn studie af met het diploma Uitvoerend Musicus, waarna hij nog diverse masterclasses volgde.
Hovens studeerde daarnaast ook economie, recht en management aan de Hogeschool Fontys te Tilburg.
Vanaf 1998 tot 2004 was hij tenorsaxofonist bij de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag. Met collega-saxofonisten Jos Dobbelstein, Jean-Pierre Cnoops en Richard Alberts, allen leden van deze Kapel, richtte hij in 2003 het Mosa Saxofoonkwartet op, precies 157 jaar na de uitvinding van de saxofoon door Adolphe Sax uit Dinant (Blg.).
Het kwartet ontving vele prijzen, o.a. de Hustinxprijs en de prestigieuze Vriendenkrans van het Koninklijk Concertgebouw en Orkest.

 

 

 
Locatie : Herberg de Zwarte Ruiter
Markt 4
Gulpen
Limburg
6271 BD
Nederland

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.