Overige evenementen

Gulpen--concert in de Zwarte Ruiter

Zondag, 18. November 2018, 11:30
 

Peter Caelen, piano, en Hans van Kerckhoven, viool.

Op het programma staan werken van W. A. Mozart, R. Schumann en E. W. Korngold.
Na het concert wordt een expositie geopend van werken van Ed Vondenhoff.

Entree: € 15,00 incl. een consumptie naar keuze. (Kassa open vanaf 10.45 uur)

Peter Caelen studeerde aan de conservatoria van Maastricht en Amsterdam bij Frans van Beveren, Joop Celis en Willem Brons. Hij vervolgde zijn studie bij Peter Feuchtwanger in Londen en Thomas Duis in Saarbrücken. Daarna volgde hij nog talloze masterclasses.
Hij gaf concerten in heel Europa (van Amsterdam tot Espoo in Finland) en ook in China en was te gast op diverse festivals. Hij trad op als solist en als kamermusicus samen met o.a. de violiste Simone Lamsma, de cellist Olsi Leka en het Carduccikwartet uit Londen. Onlangs maakte hij met de violist Volodja Balzalorsky een tournee door China met de complete werken voor viool en piano van Johannes Brahms.
Behalve artistiek leider van de Stichting Muziek Klassiek Gulpen is hij de leider van de Excellent Concerten in het Ursulinenconvent in Eijsden (de vroegere Virenze Concerten op Kasteel Rijckholt).

Hans van Kerckhoven kreeg zijn eerste vioollessen aan de muziekacademie te Wijnegem (Blg.) Op 17-jarige leeftijd vertrok hij naar het conservatorium van Rotterdam. Tussen 1996 en 1999 behaalde hij er de diploma’s Docerend Musicus, Uitvoerend Musicus en Kamermuziek.
Later heeft hij nog lessen gevolgd bij Igor Oistrach en Herman Krebbers en bij Wl. Mendelssohn.
Hans van Kerckhoven won talloze prijzen en medailles en speelde ontelbare concerten, als concertist, solist en kamermusicus in een uitgebreid repertoire, van barok tot hedendaagse muziek. Solo-optredens waren er o. a. op het Gergievfestival in Rotterdam, het Pablo Casalsfestival te Prades
(Z.- Fr.) en het Klarafestival in Brussel.
Als concertmeester is hij verbonden aan het Laurens Bachorkest in Rotterdam. Verder is hij eerste violist bij Emanon, Ars Longa en het Trio Energico en verleent hij zijn medewerking aan diverse ensembles.
Hans bespeelt een viool uit 1750 van de Napolitaanse vioolbouwer Nicolo Gagliano.

Expositie van werken van Ed Vondenhoff (Voerendaal 1963)
Ed Vondenhoff is autodidact. Hij gebruikt diverse technieken, verfsoorten en ondergronden voor zijn schilderijen. Daarbij is zijn stijl afhankelijk van zijn thema. De veelal figuratieve beelden bezitten ook vaak een abstracte component. Voor de realistische component gebruikt hij eigen fotomateriaal en voor de abstracte component (de illusie) de herinnering.
De keuze van de onderwerpen komt voort uit een persoonlijke voorkeur. Verder haalt hij zijn inspiratie uit de natuur, de kunst, de cultuur in zijn directe leefomgeving en zijn werkervaring, o.a. in de gezondheidszorg, waarin hij 20 jaar als therapeut werkzaam was.

 

 

Komende concerten:

06 januari 2019
Vincent Kusters, tenor, en Wouter Bergenhuizen, piano
Liederen van o.a. Fr. Schubert, G. Fauré en H. Wolf

10 februari 2019
Giuseppe Nova, dwarsfluit, en Bertrand Giraud, piano
Werken van o.a. W.A. Mozart, G. Donizetti, G. Bizet en J. Massenet

10 maart 2019
Fatjona Maliqi, piano
J.S. Bach: Golbergvariaties BWV 988

07 april 2019
Mosa Saxofoonkwartet
Programma nader te bepalen.

Kassa open vanaf 10.45 uur.
Entree: € 15,00 incl. een consumptie naar keuze
Bij reservering van drie resp. zes concerten betaalt men € 37,50 resp. € 75,00. Bankrekening NL 13 RABO 0198219806 t.n.v. de Stichting Muziek Klassiek Gulpen

Wie ingeschreven staat in het adressenbestand, ontvangt ongeveer twee weken van te voren een uitnodiging voor het concert en de expositie met gedetailleerde informatie.

meer informatie:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Locatie : Herberg de Zwarte Ruiter
Markt 4
Gulpen
Limburg
6271 BD
Nederland

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.