Overige evenementen

Margraten--Uitvoering Margratens Toneelgezelschap

Vrijdag, 2. November 2018
 
2,3,4 nov. margraten toneel.jpg

Margratens Toneelgezelschap brengt de productie 'Gae naksj bove de bank' op de planken. 

Een Komedie in drie bedrijven, geschreven door Anthony Marriott en Alistair Foot.
Ook dit jaar is de regie in handen van regisseur Thijs Frissen. Hij heeft de Engelse Komedie bewerkt, mede door inspiratie van voorstellingen van zusterverenigingen in de regio.

“Gae naksj bove de bank“, naar welke levensgebeurtenissen kunt u dit jaar komen kijken…?
Het koppel Peter en Frances Huntjens, samen getrouwd in de 60 jaar, verwachten redelijkerwijs dat hun arbeidsleven kalm, vredig en gelukkig afgesloten mag worden.

Peter heeft een goede betrekking als financiële man bij een bank en Frances heeft haar carrière al eerder beëindigd. Ze wonen tijdelijk nog boven de bank. Deze gaat sluiten en Peter wordt gevraagd om alles goed te regelen en af te handelen. Daarna kan hij met een flinke bonus met vervroegd pensioen.

Door een jammerlijke vergissing van zijn vrouw Frances komt er echter een behoorlijke kink in de kabel. Hun goede reputatie zal helaas geschaad worden. Hooggeplaatste bankmedewerkers, de chique en snobistische zuster van Peter, en vooral de preutse, intelligente, wereldvreemde en onnozele vrijgezelle caissière van de bank…, ze raken allen onontwarbaar verstrikt in de hevige gebeurtenissen die dan volgen. Door de komst van twee ontstellende, gekke wijven,
die hun bijzondere en beslist buitenzinnige diensten komen aanbieden, wordt de situatie op de spits gedreven. Peter en Frances willen met verplichte hulp van hun caissière alles in goede banen leiden. Peter wil immers zijn succesvolle carrière niet afsluiten met een afgang en waarschijnlijk het gevolg dat hij dan ook naar zijn bonus kan fluiten.

Try-out op zaterdagmiddag 27 oktober

Ook dit jaar zullen spelers en regisseur weer proefdraaien met de nieuwe klucht. Mensen die geïnteresseerd zijn om de “Try Out” bij te wonen, dienen er rekening mee te houden dat deze voorstelling een voorproefje is op de première. De Try-out vindt plaats in het gemeenschapshuis Oos Heim, aanvang 14.30 uur. Deze kaarten zijn alleen verkrijgbaar aan de kassa.

Vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 november.  Aanvang 20.00 uur, op zondag 19.00 uur

Kaart-voorverkoop bij PLUS Kleijnen in Margraten en via website: www.mtgtoneel.nl
Facebook: https://www.facebook.com/MargratensToneelGezelschap/

 

 
Locatie : gemeenschapshuis Oos Heim
Clermontstraat 10
Margraten
6269 CE

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.