Overige evenementen

Meerssen-Valkenburg--Buitengoed stelt zich voor

Van Zaterdag, 8. September 2018
Tot Zondag, 9. September 2018
 

Kom tijdens de Open Monumentendagen 2018 op zaterdag 8 & zondag 9 september naar het evenement “Het Buitengoed Geul & Maas stelt zich voor!”. Leer dit prachtige gebied tussen Maastricht en Valkenburg kennen door een kleurrijk palet aan activiteiten: historische wandelingen, een fietstocht, een pelgrimage, lezingen, muziek, exposities en culinaire proeverijen.

Het Buitengoed Geul & Maas is het gebied dat zich grafweg uitstrekt langs de Geul tussen Borgharen en Schin op Geul. Een prachtig gebied vol cultureel erfgoed en natuur. Denk aan de buitenplaatsen van de familie Regout (o.a. Vaeshartelt & Villa Kruisdonk), kastelen (Chateau Sint Gerlach & de kastelen van Oud-Valkenburg), watermolens en boerenhoeves. Maar ook water is er alomtegenwoordig, niet alleen door de Geul, maar ook door de Maas en vele kleinere beekjes als de Kanjel & de Gelei.

Om alle rijkdom van het Buitengoed Geul & Maas meer onder de aandacht te brengen van inwoners en recreanten organiseren diverse ondernemers in het gebied dit gezamenlijke evenement. Daarbij wordt op vele locaties aangehaakt bij het jaarthema van de Open Monumentendagen 2018: “In Europa”. Dat is niet zo moeilijk, want de geschiedenis van het Buitengoed is door de tijd heen op allerlei manieren zeer vervlochten met de Europese historie. Van de Romeinen 2000 jaar geleden tot het Verdrag van Maastricht in 1992.

Naast de Open Monumentendagen is er ook een mooie link met het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed, dat in augustus uitgebreid aandacht besteed aan ‘Landgoederen en Buitenplaatsen’. Daar heeft het Buitengoed Geul & Maas er heel wat van…

Kom om 8 en 9 september naar het Buitengoed Geul & Maas en laat je meenemen door de prachtige verhalen en bijzondere locaties. Het hele programma en meer informatie vind je op https://www.buitengoedgeulmaas.nl/pagina/steltzichvoor.

Het programmaboekje als PDF vindt u HIER

 

 

 

 
Locatie : Diverse locaties