Overige evenementen

Wijlre--Voorstelling Musica Sacra in Kasteeltuin

Zondag, 23. September 2018, 13:00 - 14:00
 
Wijlre.jpg

Op zondag 23 september om 13.00 uur vindt in de Tuin van Kasteel Wijlre de voorstelling Koerikoeloem plaats. Deze voorstelling is onderdeel van het kunstenfestival Musica Sacra Maastricht.

Componiste Miranda Driessen schreef een nieuw muziektheaterwerk Koerikoeloem voor zangers, blokfluiten en de sho: een Japans rietinstrument uit de 8e eeuw, bestaande uit 17 bamboe pijpen.
Het prozagedicht Koerikoeloem van dichteres Tjitske Jansen geeft de lezer in 160 verzen een beeld van een getroebleerde jeugd gekenmerkt door verwaarlozing, eenzaamheid, mishandeling en veronachtzaming. Hoewel Jansen soms ronduit pijnlijke ervaringen en inzichten beschrijft, doet ze dit zonder te oordelen, met de distantie van een buitenstaander, en soms ronduit humorvol.Deze distantie ontwikkelt zich in het gedicht naar een steeds mildere blik en uiteindelijk vergeving.


Acht zangers | Naomi Sato sho | Sarah Jeffrey, Dodo Kis en Susanna Borsch
blokfluiten | Miranda Driessen concept en compositie | Tjitske Jansen tekst
Susanne Marx choreografie

De kasteeltuin met zijn prachtige beeldencollectie en schitterende Hedge House van architect Wiel Arets vormt het gedroomde decor. Kasteel Wijlre is een buitenplaats voor cultuur en landschap. Hier komen hedendaagse kunst en architectuur samen met cultureel erfgoed en natuur, en zijn vijf eeuwen met elkaar verweven: het kasteel uit de zeventiende eeuw, het Koetshuis uit de achttiende eeuw, het ontwerp van de kasteeltuinen uit de negentiende eeuw, de permanente kunstwerken in het park uit de twintigste eeuw en het kunstpaviljoen Hedge House met hedendaagse kunsttentoonstellingen uit de eenentwintigste eeuw.

Met dank aan Brand Bierbrouwerij.
Een coproductie met Stichting Gaudeamus.

Kaartjes:
http://www.musicasacramaastricht.nl/voorstellingen/2018/09/miranda-driessen-koerikoeloem 
€ 20,00

Met dit ticket koopt u:
- een ticket voor de voorstelling Koerikoeloem
- een drankje
- een bezoek aan de tentoonstelling Traces in het Hedge House, het Koetshuis en de Tuin.

 

 
Locatie : Buitenplaats Kasteel Wijlre
Kasteel Wijlreweg 1
Wijlre
Limburg
6321 PP
Nederland

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.