Overige evenementen

Slenaken--150 jaar Bedevaart Slenaken-Moresnet

Zaterdag, 8. September 2018, 07:00
 
150-jaar-bedevaart-slenaken-moresnet.jpg

Sinds 1868 organiseert het Broederschap Slenaken-Moresnet deze bedevaart. Dit jaar wordt het 150 jarig bestaan van deze bedevaart gevierd.

Het jubileumprogramma ziet er als volgt uit:

Stipt 7.00 uur vertrek processie vanaf kerk Slenaken. I.v.m. het feestprogramma is het noodzakelijk om 7.00u te vertrekken.
8.45 uur Pauze Hoeve de Eik.
9.30u Zegening kerk Sippenaken.
10.45 u urAankomst Moresnet.
11.00 uur Jubileum mis
met voorgangers pastoor R. v.d. Berg en pater Henk Erinkveld, rector klooster Wittem. Medewerking van de fanfare Berg en Dal en het pelgrimskoor.
Tijdens de mis wordt Jules Jahae uit Noorbeek gehuldigd. Jules is 40 jaar broedermeester. Hij trad in het voetspoor van zijn schoonvader Jef Lemmens, die maar liefst 64 jaar als broedermeester liep. Jules, jij hebt nog enkele jaren te gaan, wil je jouw schoonvader inhalen.
Tijdens deze dienst wordt het eerste jubileum boek uitgereikt aan Wiel Crombach. Dankzij de Stichting Dominus Providebit werd het mogelijk dit exemplaar uit te brengen.
Verder wordt een boekje met de kruiswegstaties uitgebracht. Deze teksten zijn van pastoor Crombach. Hij liep 44 jaar als actief pelgrim mee. 
12.00 uur Lunchpauze.
14.00 uur Kruisweg. Deelnemers van deze kruisweg ontvangen na afsluiting koffie en koek in het nieuwe ontvangstcentrum van het klooster. De Nieuwe Orde, de Gemeenschap van de gekruisigde en verrezen Liefde heeft deze ontvangstruimte gesticht.
Een volgauto volgt deze processie voor vervoer van bagage en eventuele uitvallers.
Onze trouwe muzikanten zorgen dit jaar weer voor de muzikale omlijsting.

Inlichtingen tel. 043-4573596.

 
Locatie : Sint-Remigiuskerk
Hees 2
Slenaken
6277 NB

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.